KRAANTJE PAPPIE

Kraantje Pappie, echte naam Alex van der Zouwen is een Nederlandse rapper en televisiepresentator. Hij groeide op in Rotterdam en is later verhuisd naar Groningen.

LONG STORY SHORT

In Alex zijn jongere jaren is hij een jeugdige judotalent. In 2004 wint hij het Nederlandse kampioenschappen onder de 20. Het jaar daarop verdedigt hij die titel met succes, ondanks de overwinningen besluit hij dat een topsportcarrière niets voor hem is. De focus gaat op het rappen en in 2007 wint hij de Groningse hiphop competitie Before the Fame Award en zijn carrière als rapper komt van de grond. Zijn debuutalbum ‘Crane’ dropt hij in 2012, Kraantje breekt door bij het grote publiek. In 2015 brengt Alex uit het niks drie albums, een trilogie genaamd ‘Guardian van the Real Shit’. Hij staat bekend om zijn unieke en overdreven manier van rappen. Kraantje staat onder contract bij Noah’s Ark en heeft daar zeven albums en meerdere singles en mixtapes uitgebracht.

HIGHLIGHTS

Zijn derde deel van ‘Crane’ is in 2017 goud gegaan. Hij heeft meerdere gouden platen in ontvangst mogen nemen voor de singles ‘Waar Is Kraan’, ‘Feesttent’, ‘Handen Omhoog’ en ‘De Manier’. Zijn bijdrage op de track ‘Traag’ van Bizzey levert bijna 100 miljoen YouTube views.Met meer dan één miljoen luisteraars en meer dan 50 miljoen streams op Spotify is Kraantje Pappie niet iemand om onder stoelen of banken te steken.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl