KOSSO

Kosso, echt naam Albert Dervishaj is een Nederlands rapper met Albanese roots. Hij komt uit Geleen, een gebied vlakbij Maastricht.

LONG STORY SHORT

Het begint voor Kosso allemaal in 2016 wanneer hij zijn eerste EP ‘Deze Tijd’ dropt. Hiermee pakt hij de aandacht van de urban community in Nederland. Daarvoor was die al een tijdje bezig. Op zijn EP zitten vele bekende namen zoals Mula B, Fraasie en Yes-R. Het gaat lekker met Kosso en een jaar later dropt hij zijn eerste echte album ‘Nooit Te Laat’. Het album bestaat uit 16 nummers en rappers zoals LijpeBoefAli B en Kevin zijn hier op te horen. In 2018 dropt hij zijn tweede album ‘Beti’. Hierop gaat hij de samenwerkingen aan met onder andere Hef. Soufiane Eddyani en Murda. Ondertussen is hij ook bij Rotjoch langs geweest voor een 101Barz sessie en die is goed bevallen bij het publiek.

HIGHLIGHTS

Miljoenen streams/plays bijelkaar op YouTube en Spotify. Twee albums en één EP binnen 2 jaar droppen. Kosso gaat als een sneltrein het gaat niet lang duren voordat hij zijn major hit gaat pakken. Hij heeft ook zijn eigen shisha lounge Balkania in Geleen. Houdt de kleerkast uit de Balkan in de gaten wat hij komt eraan.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: i[email protected]