KOSSO

Kosso is een rapper, zakenman en bodybuilder waarvan de echte naam Albert Dervishaj is. Kosso is geboren op 16 april 1995 en heeft Albanese roots maar is geboren in Kosovo en getogen in het Limburgse Geleen. Hij verloofde zich in 2018 met zijn vriendin Dorentina en werkt sinds 2019 ook met haar samen in de muziekindustrie.

LONG STORY SHORT

Kosso begon zijn carrière als rapper in 2012/2013, toen hij te zien was in een ‘Hou Je Bek sessie‘ van ParraTV Later dat jaar was de rapper ook samen met Rambo te zien bij 101Barz. In 2016 en bracht hij als onafhankelijke artiest zijn debuut EP genaamd ‘Deze Tijd’ uit, waarna hij meerdere singles uitbracht.
De rapper was in die tijd ook actief als bodybuilder. In het najaar van 2016 zette de rapper zijn rap-carrière op een lager pitje en begon hij samen met zijn broer een Shisha-lounge, waar hij nog steeds eigenaar van is. Hij bracht in 2017 zijn debuutalbum ‘Nooit Te Laat’ uit. De rapper werkte in 2019 veel samen met zijn toekomstige vrouw en samen brachten ze het album ‘Beauty And The Beast’ uit. De rapper heeft ook zijn eigen supplementen merk genaamd Kosso Nutrition.

HIGHLIGHTS

Het muzikale duo Kosso en zijn vriendin/vrouw Dorentina kwamen in 2020 de muziekwereld binnenstormen met hun album ‘Beauty and the Beast’. Het album kwam op nummer zeven in de Album Top 100, heeft meer dan veertig miljoen streams én behaalde daarmee een gouden status. Na twee jaar, scheiden hun muzikale wegen en gaan Dorentina en Kosso solo verder. ‘Beauty and the Beast 2’ is een vervolg van het eerdere succesalbum en tevens de afsluiting van hun duo carrière. Op het album staan zeventien tracks, met een mix van Nederlandse en Duitse nummers. Sinds vrijdag 28 mei 2021 is ‘Beauty and the Beast 2’ te beluisteren op alle streamingdiensten.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl