KEVIN

Kevin de Gier, beter bekend onder zijn artiestennaam Kevin a.k.a SlowFlowAnimal, is een rapper afkomstig uit Rotterdam. Hij zijn eigen unieke stijl van muziek maken. Zijn bijnaam geeft het eigenlijk al weg, hij doet namelijk alles in zijn eigen tempo.

LONG STORY SHORT

De in Rotterdam geboren en getogen Kevin zit al een tijdje in de game en maakte zijn debuut rond 2011 bij Rotterdam Airlines. In zijn eerste jaren werkte hij vooral met andere artiesten samen. Voordat hij de droom had om door te breken als rapper was zijn droom om profvoetballer te worden. Hij zat lang bij de jeugdopleiding van Excelsior maar toen hij besefte dat profvoetballer het niet ging worden ging de focus op rappen. Ondertussen is de Gier een bekende in de Nederlandse rapscene en heeft onder meer op Lowlands en diverse andere poppodia gestaan. In januari 2016 bracht hij zijn eerste solo single ‘Op de Block’ uit. Emms van Broederliefde staat ook op deze track. In mei 2016 gaf hij zijn debuut sessie bij de hiphop- platform 101Barz.

HIGHLIGHTS

Eind 2016 bracht hij zijn debuut EP “Kleine Versnelling” uit. Na een dag stonden alle 9 tracks in de Nederlandse top 50 van Spotify. Op 30 maart 2018 verscheen Kevin’s debuutalbum Lente. Het album kwam binnen op nummer een in de Album Top 100 en wist deze positie twee weken vast te houden. Op het album staat onder andere de nummer een hit ‘Beetje moe’. In de jaren daarna dropte Kevin elk jaar een keihard album en groeide daarmee uit tot een van de grootste artiesten van Nederland. ‘Vrij’, ‘Animal Stories’ en ‘Grote Versnelling’ waren alle drie daverende successen en kwamen hoog binnen in de charts. In 2022 bracht Kevin singles uit als ‘Airmax BW’ en ‘Wie Is Die Man’. Kevin is een consistente rapper en dat blijkt ook uit de Raptop 100-lijst. In zowel 2021 als 2022 eindigde de Rotterdammers als tweede. Weet Kev in 2023 een plekje te stijgen op de lijst en de award mee naar huis te nemen?

Op- of aanmerkingen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl