KEMPI

Jerreley Slijger, beter bekend als Kempi, is een Nederlandse rapper van Antilliaanse afkomst. Geboren in Helmond en groeide op in de de Eindhovense Edisonbuurt, gelegen in de achterstandswijk Woensel-West.

LONG STORY SHORT

Kempi’s levensverhaal is zo interessant dat er makkelijk een film van gemaakt kan worden. Hij is de middelste van een gezin van zeven kinderen. In zijn tienerjaren zat hij op een school voor moeilijk opvoedbare kinderen en hij kwam in de criminaliteit terecht. De periode tussen zijn twaalfde en twintigste kreeg hij een gevuld strafblad met verschillende gevangenisstraffen. In dezelfde periode begon Kempi ook muziek te maken. Ergens in 2006 bracht hij de mixtape ‘Tisss Kempi’ uit. En hij trok de aandacht van Kees de Koning van Top Notch. Kees is zo onder de indruk dat hij hem een contract aanbiedt bij zijn muzieklabel. Sindsdien noemt men hem de grondlegger van de hedendaagse rapgame.

HIGHLIGHTS

Na een aantal nominaties heeft hij in 2007 heeft hij met zijn mixtape ‘Rap ‘n Borie’ de Gouden Greep award gewonnen. In 2008 wint hij meerdere awards voor onder meer Beste Single ‘Wakker in du Cel’, Beste Album ‘Du Zoon’ en Beste Mixtape ‘Mixtape 3.1’. Ondertussen heeft hij zeven mixtapes, vier EP’s en twee albums op zijn naam staan.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl