KEIZER

Rozelsky Steve Lie-A-Jen, maar iedereen kent hem natuurlijk onder de naam Keizer. Hij is een Surinaams/Nederlandse rapper geboren in Suriname. Op tweejarige leeftijd verhuisde hij naar Nederland.

LONG STORY SHORT

Op 15 jarige leeftijd luistert Keizer veel naar rap legenden 2Pac en The Notorious B.I.G. Hij begint met nummers van de rappers uit z’n hoofd te rappen. En begint kort daarna zelf ook teksten te schrijven. Vervolgens in 2004 richt hij samen met zijn vrienden BombeBoy op. Ze brengen clips en tracks uit zoals ‘Je Voelt ‘t’ en ‘The Anthem’. De groep is nooit officieel uit elkaar gegaan. Toen in 2008 richtte Rozelsky zich op zijn solocarrière en al gauw tekent hij een contract bij platenlabel Blacklabel Music. 

Na een half jaar loopt de samenwerking stuk. De boy stopt niet en direct hierna tekent hij een contract bij Deepsound Music en dropt zijn eerste mixtape ‘Straategisch’. Nummers zoals ‘Mama Sorry’, ‘Wie is de baas’, en ‘Nice’ werden grote hits. Onder platenlabel Nindo brengt Keizer een tal van singles en zijn debuutalbum ‘Karma’ uit. Momenteel staat hij onder contract bij Ali B’s SPEC Entertainment en heeft hij de singles ‘Break’ en ‘Verlangen’ gereleased.

HIGHLIGHTS

R.S. Lie staat niet alleen bekend om zijn miljoen plays en views op YouTube en Spotify.  ‘Mama Sorry’ heeft meer dan 8 miljoen views op Youtube. Maar ook om de prijzen die hij heeft gewonnen. Het begint in 2005 & 2006 en wint hij de Summerjam MC Battle Toernooi in Leiden. 

In 2010 wint hij de State Award voor beste 101Barz sessie. Tot slot wint hij in 2011 een TMF Award voor beste Nederlandse hiphopartiest. Keizer is een veteraan te noemen in de Nederlandse rap industrie en hoort gegarandeerd in de Raptop lijst.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl