JOSYLVIO

Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib, beter bekend onder zijn artiestennaam Josylvio. Hij is de zoon van een Nederlandse moeder en een Egyptische vader. In 2015 deed hij een Zonamo sessie onder de naam Jaybay.

LONG STORY SHORT

Hij groeide op als een brutale jongen in ‘t Gooi, maar is uitgegroeid tot een man met een visie als één van Nederlands’ grootste artiesten en platenbazen. Josylvio’s debuutsingle en tevens eerste Gouden plaat, ‘Le7nesh’ met Esko en Sevn Alias, was onbedoeld de kickstart van de talloze muzikale successen en top-chart posities die hierna volgden: ‘Ma3seb’ (Gouden debuutalbum in 2016), ‘2 Gezichten’ (album 2017), ‘Hella Cash’ (#1 album 2018) inclusief de nummer 1 hits ‘Ride Or Die’ en ‘Catch Up’ die beiden met een multi-platina status werden bekroond.

In 2018 was Josylvio een gevestigde naam in het festivalcircuit, met shows op toonaangevende events als WOO HAH, Encore Festival, Appelsap, Dutch Valley, Oh My! Festival en Summer Festival (BE), ging zijn derde studioalbum ‘Hella Cash’ Platina, verkocht Joost de meeste albums in 2018, behaalde hij de meeste views op YouTube én was hij ook nog eens de meest gestreamde Nederlandse artiest. De rapper is niet alleen artiest, maar ook een zorgzame vader, een acteur en daarnaast een ambitieuze zakenman die zijn eigen succesvolle platenlabel heeft opgericht, Hella Cash. Ondanks zijn brede speelveld en zakelijke prestaties blijft Josylvio altijd dichtbij zichzelf. Dit is ook kenmerkend geweest voor zijn meest recente – en derde nummer 1 – album, ‘Abu Omar’ (januari 2021). ‘Abu Omar’ is de Arabische vertaling van ‘vader van Omar’. Hiermee benadrukt Josylvio het vaderschap en de speciale band die hij heeft met zijn first-born, Omar. Josylvio is een voorbeeld voor velen en is dan ook absoluut niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphopwereld. Er is geen twijfel over mogelijk dat hij nog hella veel in petto heeft voor de toekomst.

HIGHLIGHTS

Josylvio zijn eerste album Ma3seb bereikte nummer 5 van de Album Top 100. En het leverde hem een nominatie voor een Edison op. In 2017 maakte hij deel uit van een gezamenlijk project met onder ander Latifah, Kempi, Sevn Alias, Vic9 en Rocks. Op het project genaamd “All Eyez on Us”. In september 2017 bracht hij de door Esko geproduceerde track uit en belandde binnen een week op nummer 1 positie in de officiële hitlijst van Nederland. Een prestatie van formaat voor een solo artiest zonder featurings. In 2019 won Josylvio de titel Nummer 1 rap act van het jaar en ontving hij hiervoor de Golden Lemon Award van RaptopNL. Na dit jaar ging de carrière van Josylvio nog harder. In 2020 dropte de rapper het album Hella Cash Gang (Vol.2) samen met de artiesten Ashafar, KA, Moeman en Sam J’taime, die op dat moment allemaal bij zijn label zijn getekend. In 2021 liet Josylvio van zich horen met het album ‘Abu Omar, dat vernoemt is naar zijn zoontje. Een jaar later, in 2022, brengt de rapper het album ‘Vallen En Opstaan’ uit, waar onder meer featurings op staan met Lil’ Kleine, KA en Antoon. Op het project is te zien hoe veelzijdig Josylvio is. Van straattunes tot hitjes: Josylvio kan het allemaal. In 2022 eindigt hij als nummer 9 op de Raptop 100-lijst.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl