JOSBROS

De 23-jarige Joris Willekes, artiestennaam Josbros, is een Nederlandse rapper en  is afkomstig uit Nieuwegein.

LONG STORY SHORT

Als kind was hij altijd al bezig met muziek. Op de basisschool won hij playback shows en toen was het al zijn grote droom om op te treden en eigen muziek te maken. Samen met zijn broer die toen al DJ was nam hij zijn eerste demo op op de basisschool. Toen hij op de middelbare school met andere rappers in contact kwam is Jos zichzelf gaan opnemen in zijn slaapkamer.

In 2011 heeft Jos zich aangemeld voor de Herman Brood Academie en volgde een muziek gerichte opleiding met onder andere Winne en Jiggy Dje als leraren. In 2012 introduceerde hij zijn debuut EP genaamd DitIsJosbros. Samen met producers en klasgenoten J’Dicious en They Fit (nu beter bekend als Project Money) is daarna besloten om een gezamenlijk project op te nemen.

HIGHLIGHTS

Met singles als “Next Best”, “Utregse UFO-Piloot” en “André Kuipers” maakte Nederland kennis met Josbros. De jonge rapper werd in 2013 genomineerd voor de State Awards in de categorie Rookie Of The Year samen met o.a. D-Double en Cho

In 2015 is er nog een video uitgebracht: “Preach” geproduceerd door Jereezy. De zomersessie bij 101Barz tikt inmiddels bijna de half miljoen views aan en heeft Josbros in 2018 flink wat nummers en videoclips uitgebracht onder Noah’s Ark Label. Zoals “Highspeed”, “Geen Geweld” en “Tot de dood”. Onlangs heeft de Nieuwegeinse rapper een dikke wintersessie 2019 gedaan bij 101Barz. En kunnen we dit jaar maar beter paraat staan voor wat hij nog allemaal zal brengen!

Denk jij dat Josbros de Raptop 100 zal binnenkomen dit jaar? Laat het ons weten in de comments!

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl