JOEYAK

JoeyAK is een Nederlands rapper afkomstig uit Holendrecht. Je kent hem van zijn indrukwekkende Zomersessie bij 101Barz en sindsdien is de rapper als een raket gegaan.

LONG STORY SHORT

Begin 2018 kwam JoeyAK vrij uit de gevangenis en liet er geen gras over groeien. Hij dropte zijn EP ‘Luitenant’. Een paar miljoen streams verder en een Artsounds label deal verder en helaas werd hij in maart 2018 weer opgepakt. Zelfs in de gevangenis was hij niet te stoppen en bracht een aantal tracks uit waaronder ‘Haal je brada’ en ‘Push’. In de zomer van 2018 kwam Joey weer op vrije voeten en pakte meteen de grote shows mee zoals Woo Hah! en Appelsap.

HIGHLIGHTS

Voordat de winter nog begon dropte hij zijn EP ‘HHHK’, wat staat voor ‘Hoofd Heet, Hart Koud’. De plaat werd vernoemd naar de track ‘Hoofd Heet’ die hij met Yung Felix. ‘HHHK’ is een tien tracks tellende EP, met featurings van Josylvio, Drechter, JBoy, 3robi, en JohnDo. Producties komen van onder meer Esko, JasonXM en Yung Felix. 

2021 begon keihard voor JoeyAK. Nadat hij en zijn goede vriend Bigidagoe gedisst werden door Chivv, kwam de straatrapper terug met een keiharde eigen disstrack. Het nummer genaamd ‘Gunkolf Rap’ haalt trending nummer 1 op Youtube en de clip werd meer dan twee miljoen keer bekeken. De track zorgde voor een grote shock in de rapgame.

In 2021 dropte JoeyAK ook het album genaamd Bodemboy, waar onder meer de tracks ‘Telt Niet Mee’, ‘Geen Hype’, ‘Amiri’ en ‘Doekoe’ op staan. Op het project staan veel tracks die zijn opgenomen in de gevangenis. JoeyAK rapt in zijn track ‘Gangster Love’ “Ik kan er niks aan doen ik ben verliefd op de straat”, en dat blijkt wanneer de rapper in 2019 wordt opgepakt wegens ontvoering. In maart 2022 kwam JoeyAK weer op vrije voeten, maar een paar maanden later werd de Amsterdamse rapper weer opgepakt. Sindsdien zit hij weer in de gevangenis, maar dat houdt hem niet tegen om door te gaan met het uitbrengen van keiharde muziek. Begin 2023 dropt hij het album ‘Most Hated’ en laat hij weer zien waarom hij zo’n populaire artiest is.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl