JIRI11

Jiri Taihuttu, beter bekend als Jiri11 van ANBU Gang. Jiri is Nederlandse rapper met Molukse roots. Hij komt uit Venlo en is de oprichter van ANBU Gang.

LONG STORY SHORT

Op jonge leeftijd was Jiri al bezig met muziek. Zijn vader en opa speelde beiden de gitaar en zijn broer is DJ (Jim Taihuttu van DJ-formatie Yellow Claw). Op zijn tiende zat hij op het conservatorium voor uitzonderlijk talent. Een groot talent als flamencogitarist, dus je zou denken dat daar zijn toekomst in zat. Jiri gooide het roer om en begint samen met een groep vrienden de rapformatie ANBU Gang. Dit is, zoals vele weten, een groot succes gebleken. Ze brengen muziek uit met grote artiesten in de Nederlandse rapscene zoals, Jacin TrillBokoesamYoung Ellens en Kempi. Jiri11 komt op de radar van Ali B en hij tekent hem bij zijn label SPEC. De tracks ‘Glo’d Up’ en ‘Barkie Op Zak’, die hij ook zelf heeft geproduceerd, brengen hem in de spotlights. De rapper is te herkennen aan zijn babyface, zijn tattoo in zijn gezicht en zijn lange dreadlocks. Verder heeft hij zijn eigen merchandise lijn wat we steeds vaker voorbij zien komen. Een ware duizendpoot dus.

HIGHLIGHTS

Met meer dan 100K vaste luisteraars op Spotify is het niet te ontkennen dat Jiri11 hard op weg is naar de top. De views op YouTube liegen er ook niet om. ‘Barkie op zak’ heeft meer dan twee miljoen views. ‘Glo’d Up’ zit tegen de één miljoen aan. In zo een korte tijd al zoveel indruk gemaakt in de Nederlandse rapscene. Dat zegt genoeg over Jiri. Er komt nog veel vuur van hem dus hou de man in de gaten!

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl