JERMAINE NIFFER

Jermaine Rashid Jezus Lodowica, beter bekend onder zijn artiestennaam Jermaine Niffer, is een Nederlands rapper. Op 28 september 1988 werd de rapper geboren in Amsterdam Zuidoost.

LONG STORY SHORT

De Bijlmer is een plek waar Jermaine opgroeide in een muzikale familie. In zijn tienerjaren verhuisde hij naar Amsterdam Noord en later naar Amsterdam West. Daar kreeg hij de bijnaam ‘Mr. 5713’. Die cijfers staan voor de buurt Geuzenveld. Samen met de jongens uit die buurt waren ze vastberaden om wat uit het leven te maken.

Hij was op jonge leeftijd al verliefd op Hiphop en was hij geïnspireerd door namen als Tupac, LL Cool J, Skee Lo, Busta Rhymes en meer. In zijn tienerjaren luisterde hij ook veel naar artiesten als Ludacris en T.I.

HIGHLIGHTS

Zijn EP ‘Veel vuur veel stroom’ in samenwerking met DJ D-Train werd erg goed ontvangen. Hierop stonden samenwerkingen met artiesten als Josylvio en Adje

Na zijn EP heeft de rapper losse singles gedropt, waaronder ‘Alles contant’ ft. Dopebwoy en Jozo. Ook ‘Late night’ met Latifah is erg goed ontvangen. Met deze videoclips maakte hij serieus impact op de Nederlandse rapscene. Eind oktober 2018 dropte hij de track en videoclip van ‘Parkeerplaats’ samen met zangeres Tabitha. 

Intussen maakt Jermaine Niffer zich klaar voor zijn volgende projecten en hopen we veel van hem te kunnen horen in 2019. Zoals we altijd zeggen; ‘Don’t sleep on this’. 

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl