JEBROER

Timothy Kimman, artiestennaam Jebroer, is een Nederlands rapper die geboren is in Voorschoten. De rapper is sinds 2010 al actief in de Nederlandse rapscene en na al die jaren nog steeds erg relevant!

LONG STORY SHORT

De is de afgelopen jaren niet te missen geweest in de Nederlandse clubs en festivallandschap.
Hij rapt voornamelijk solo, in samenwerkingen en enkele jaren is hij deel geweest van het collectief Nouveau Riche met onder andere Boaz van de Beatz, Mr. PolskaRonnie Flex en Digitzz. In 2010 bracht hij zijn debuutsingle uit, ‘Btje vliegen tog’, die geproduceerd werd door Boaz van de Beatz. Boaz produceerde daarna meerdere nummers voor hem.
Jebroer trad op tijdens grote festivals, zoals Noorderslag, Pinkpop en Tomorrowland. Daarnaast richtte hij met zijn manager het label ROQ ‘n Rolla op. In 2017 was Jebroer deelnemer aan het de YouTube serie Jachtseizoen van StukTV, waarin hij niet ontsnapt is. Tevens was hij in 2018 te zien in het programma The Roast of Giel Beelen. Ook was hij in 2018 te zien in het programma The Big Music Quiz.

HIGHLIGHTS

In Nederland brak de rapper door met ‘Nooit meer slapen’ (2012) van Yellow Claw. Met ‘Omlaag’ (2013) had hij een nummer 1-hit in de iTunes-hiphop charts. ‘Banaan’ (2015) werd goud in Vlaanderen en werd acht miljoen keer bekeken op YouTube. In 2017 was Kind van de Duivel (een samenwerking met Paul Elstak en Dr. Phunk) een hit in Nederland en Vlaanderen.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl