JAYH JAWSON

Jaouad Ait Taleb Nasser, beter bekend als Jayh Jawson is een Nederlands zanger en producer. De in 1982 geboren artiest is geboren en getogen in de hoofdstad Amsterdam.

LONG STORY SHORT

Jayh heeft een Curaçaose moeder en Marokkaanse vader. In de kerk leerde hij piano, keyboard en basgitaar spelen. Dit deed hij tot en met zijn 18e jaar. Jongens uit zijn woonbuurt, de Tuindorp Hustler Click uit Amsterdam-Noord, vroegen aan hem om teksten en beats voor hen te gaan maken.

In 2005 brak Jaouad door als producer met de track ‘Wat wil je doen?’ met The Partysquad. Tevens zong hij vaak refreinen in tracks van andere rappers zoals Dio en Lange Frans & Baas B. Twee jaar later zong Jayh mee in het nummer ‘In de Stu’ van de rapgroep THC op het album Puur en Onversneden.

Een jaar later stond hij op het album ‘Who the Fuck’ Is Ado’nis van Adonis. Op het album Rock-‘n-Roll van Dio staat hij met de track Cool. Ook is Jayh op een paar nummers van het nieuwe album Verder van Lange Frans & Baas B te horen en heeft hij mee geproduceerd aan de nummers ‘Waar Ik Sta‘, ‘Zondag Vrij‘ en ‘SpeEeZz‘.

HIGHLIGHTS

In 2009 tekende de duizendpoot bij Top Notch. Ook brengt hij zijn mixtape Jayh.nl uit, waarvan het nummer ‘Mijn Baby‘ hoog in de FunX XChart stond. Met de producer Reverse en de rapper Ado’nis, maakt hij in 2010 een mixtape genaamd: Slordig.

Naast de mixtape Slordig maakt Jayh samen met Reverse in hetzelfde jaar het nummer ‘Ik ga hard voor de Partysquad’. In het nummer staan ook rappers Gers Pardoel en Adje. Zijn debuutalbum Jayh Jawson is in 2011 uitgekomen.

Na al deze succesvolle jaren is Jayh nog steeds actief in de scene en niet weg te denken uit de huidige rapgame. In 2018 speelde hij in de rol van discipel mee in ‘The Passion’. In augustus van datzelfde jaar bracht Jayh in samenwerking met zangeres Famke Louise en rapper Badd Dimes de single ‘Ben Je Down?’ uit.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl