ISMO

Ismail Houllich, beter bekend onder zijn artiestennaam Ismo, is een Nederlandse rapper die in 2014 doorbrak met zijn single ‘Eenmans”.

LONG STORY SHORT

Ismail Houllich, geboren op 12 februari 1990 in Breda, kwam door het nummer ‘Changes” van hiphop/rap – legende Tupac in aanraking met rapmuziek toen hij dertien jaar oud was. Echter pas op zijn 22ste nam hij het rappen serieus op en nam hij samen met zijn neef Achmedos sessies op, die hij vervolgens op YouTube posten.  Zijn echte doorbraak was in 2014 toen hij zijn megahit ‘Eenmans’, in eigen beheer, op YouTube uitbracht. Views gingen al snel over de miljoen. Zijn flow wordt omschreven als snel, kaal en hard en ook wel energiek en aanstekelijk agressief. Ismo is een rapper die niet mag missen in de Raptoplijst.

HIGHLIGHTS

Zijn debuutalbum ‘De Waarheid’ kwam bij iTunes op nummer 1 binnen. Verder heeft hij meerdere YouTube video’s die miljoenen keren bekeken zijn, waardoor enkelen zelfs meer dan tien miljoen. De Zonamo Underground sessies waren in korte tijd ook over de miljoenen views.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl