IDALY

Idaly Faal, bekend in de Nederlandse scene als Idaly. Hij is een Nederlandse rapper en producer en staat onder contract bij de hiphoplabel Top Notch.

LONG STORY SHORT

Het rappen en produceren begint voor Faal in 2015. Zijn eerste major hit ‘No Go Zone’  staat 28 weken in Single Top 100. In samenwerking met Jandro, Lil’ KleineBokoesam, Def Major en Ronnie Flex is deze track tot stand gekomen. Na zijn hit is hij ook lid van de de groep New Wave, een hiphopcollectief gevormd door verschillende rappers en producers van Top Notch. Samen met dit collectief is hij te bewonderen op onder meer Appelsap en Lowlands. In 2016 dropt hij zijn eerste EP ‘Eindelijk’. Tot 2018 doet hij veel samenwerkingen met artiesten zoals LatifahJonna Fraser, Esko en Boef. Hij is onder meer te horen op ‘Hoog/Laag’, ‘Half 8’ en ‘Balmain’. In juni 2018 dropt hij de single ‘Wine Slow’, de single breekt geen potten. De remix die een maand later uitkomt doet dat echter wel. In 2020 komt zijn album ‘Jungle’ uit met onder andere de mega track Hyena’s met Kevin en Hef. Ook bracht hij in dit jaar een album met Sevn Alias uit waar hit na hit uitrolde.

HIGHLIGHTS

Faal wint onder andere een Popprijs en diverse Edisons. Zijn single ‘Wine Slow(remix)’ komt binnen op nummer drie in de Single Top 100. Dezelfde track heeft meer dan 10 miljoen plays/views op Spotify en YouTube. ‘No Go Zone’ heeft inmiddels al meer dan 12 miljoen plays en views. Idaly heeft zich in een korte tijd tot een belangrijke speler in de Nederlandse rapscene gespeeld.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl