IAmAisha

I Am Aisha, echte naam Aisha Echteld, is een Nederlandse hiphopartieste. Met haar rauwe stem trapt ze de deur in van de Nederlandse rap/hiphop industrie.

LONG STORY SHORT

Aisha groeit op in een muzikale familie. Haar moeder werd bekend als een van de zangeressen ban Mai Tai en haar vader is een percussionist. Van kleins af aan weet ze dat ze zelf ook in de muziek in wilt gaan. Tijdens haar relatie met Willy van The Opposites is ze als enige te horen  op hun album ‘De fik erin’. Dit is het begin van haar carrière. Als tekstschrijfster en zangeres bewijst Aisha dat ze zelfs harder kan overkomen dan de mannelijke rappers in de scene. Luister maar eens goed naar de track ‘Masker’. In 2010 released ze haar EP ‘I Am Aisha’. Het duurt ongeveer vier jaar voordat ze echt doorbreekt in mainstream Nederland. Haar single ‘Zulke dingen doe je’ is een mega hit en iedereen kent haar. Verder heeft ze drie EP’s gedropt, ‘Hey boy’, ‘Geisha’ en ‘Wha Gwaan’.

HIGHLIGHTS

Laten we beginnen met haar grootste hit ‘Zulke dingen doe je’. Deze track heeft inmiddels 14 miljoen views op YouTube en heeft de gouden status. De nummers ‘Squat’ en ‘Love Sensez’ waarop Aisha ook te horen is heeft ze inmiddels meer dan 10 miljoen YouTube views. Onderschat Aisha niet en hou haar in de gaten want ze gaat nog grote stappen maken.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl