HENKIE T

Het is niemand minder dan Henkie T. Zijn echte naam is Henk Mando en hij is onderdeel van de rapgroep SBMG. Hij groeide op in de Bijlmer, een gedeelte in Amsterdam Zuidoost.

LONG STORY SHORT

Henk groeit op in Kraaiennest, een deel van de Bijlmer is Amsterdam Zuidoost. In zijn jongere jaren gaat hij veel met Chivv om. Er ontstaat een hechte vriendschap en ze merken dat er een liefde voor muziek ontstaat. In het jaar 2013 besluiten ze om muzikaal samen te gaan werken. SBMG is vanaf nu een feit. De groep bestaat in de eerste maanden sinds de oprichting uit drie leden Chivv, Henkie T en BKO(Bryan Oduro). 

De groep behaalt met hun tweede track Heel Arrogant hun eerste succes. Ze halen optredens binnen en binnen een jaar treden meer dan 200 keer op. Het is op YouTube waar zij zich populair maken bij het Nederlandse publiek. Hun aanwezigheid valt ook Kees de Koning op. In 2014 krijgen zij een platencontract aangeboden bij platenlabel Top Notch. Tegenwoordig focussen Henk en Chivv zich op hun solocarrière. Henkie T heeft al meerdere singles gedropt zoals Yusu4 Donnies, Get It All, Niet Lief en Dom PĂ©rignon.

HIGHLIGHTS

De meeste successen behaald Henkie met hits die onder SBMG vallen. Tracks zoals Oeh Na Na4x DuurderConcreet en Pull Up Game Strong zijn hier goede voorbeelden van. Maar dit betekend niet dat hij als solo artiest geen successen kent. Yusu heeft bij elkaar meer dan 1,3 miljoen plays/views op Spotify en YouTube. Zijn single Jealous Op Me Life heeft meer dan 3 miljoen plays/views. En zo zijn er nog meerdere die meer dan een miljoen streams/plays hebben. De echte uitschieter is zijn track 4 Donnie’s, deze track heeft meer dan 6 miljoen streams/plays. Met ook nog 380.000 vaste luisteraars op Spotify is Henkie T niet iemand om te vergeten. Don’t sleep on Henkie en blijf hem volgen.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl