HEF

Julliard Frans, beter bekend als Hef Bundy, Heffelini of Bundes. Is een Nederlandse rapper van Antilliaanse afkomst. Geboren in Rotterdam, doorliep de basisschool in de Bijlmer. Maar hij maakte pas echt kennis met het leven in Hoogvliet, een wijk in Rotterdam.

LONG STORY SHORT

Let’s go back in time. Bundy wordt in 2008 met zijn videoclip ‘Puur’ in één klap het gezicht van de wijk Hoogvliet. Hij staat bekend om zijn unieke stijl en rauwe overkomen en hij pakt snel de aandacht van de straten. Zijn legendarische 101Barz sessie ‘Boyz in De Hood vol.1’ samen met zijn broers Crooks en Ado’Nis is er niet een om snel te vergeten.

Hij komt vervolgens in 2009met zijn debuutalbum ‘Hefvermogen’. Wat uitgebracht wordt via het platform Streetknowledge.  Kort hierna verlaat Hef dit platform en hij in een dilemma want hij heeft de keuze tussen de twee grootste hiphoplabels van Nederland, Top Notch en Noah’s Ark. In 2010 komt naar buiten dan Hef voor Noah’s Ark heeft gekozen. In de periode 2012 tot 2020 heeft Bundy acht albums en één EP uitgebracht.

HIGHLIGHTS

Heffelini won in 2009 en 2010 drie State Awards waaronder in de categorie Beste artiest. De in 2012 gereleasde album ‘Papierwerk’ komt binnen op nummer één positie in de iTunes album hitlijsten. Kort daarop is hij de alweer de grote winnaar van de State Award met prijzen voor Beste Artiest en Beste Album. De jaren erna blijft Hef consistent albums uitbrengen. Onder meer de projecten ‘Koud’, ‘Geit’ en ‘Rook’ gingen keihard. In 2021 dropte de rapper het album ‘Boyz In De Hood 2’ samen met zijn broers Adje en Crooks. Een jaar laten bracht Hef ‘Hefvermogen 2’ uit. Het eerste deel kwam in 2010 al uit en had een grote impact op de rapgame. Naast muziek is Hef ook op andere fronten actief. Zo begon hij de podcast genaamd ‘Rookworst’ waar grote namen uit de rapindustrie langskomen. De podcast is uitgegroeid tot één van de populairste van het land. Eind 2022 bracht Hef ook een boek uit. De Rotterdammer is zeer openhartig in zijn biografie, waarin hij vertelt over de dieptepunten en hoogtepunten in zijn leven.

Op- of aanmerkingen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl