GPS

GPS oftewel Guy-Porsche Samuel is een 28 jarige rapper uit Den Haag, die vanaf zijn 9de fan werd van Hip Hop. Het begon met Eminem, Dr.Dre, Snoop Dogg en 50 Cent. Maar 2Pac heeft de grootste indruk achter gelaten. Hij was altijd groot liefhebber van de jaren 90 Westcoast sounds. Ondanks dat zijn voorkeur naar de Westcoast ging heeft hij de hele rap scene uit Amerika wel bestudeerd in zijn jeugd. Vanaf zijn 14de begon hij vooral veel te freestylen om zijn flows te verbeteren en langzamerhand ging hij ook schrijven. En nu pas op zijn 28ste wil hij echt serieus werk maken van zijn muzikale carri√®re, waarvan hij zelf zegt, dat hij 1 van de grootste in Nederland gaat worden.

LONG STORY SHORT

Je zou je afvragen, waarom begin je zo laat met het uitbrengen van muziek? … Dat heeft meerdere redenen. Hij heeft namelijk geen prettige jeugd gehad. Zijn vader en moeder heeft hij nooit bij elkaar gezien. Zijn vader zelf vertrok toen hij 5 jaar was naar Amerika en liet hem, dus achter met zijn moeder. Zijn moeder was eigenlijk niet klaar voor een kind en kon hem geen liefde en zelfvertrouwen geven in zijn jeugd. Hij had altijd het gevoel alsof hij niet goed genoeg was en dat hij niet gewenst was bij haar. Op zijn 17de escaleerde dit tot een punt, dat hij van huis weggelopen was, om zijn eigen pad te vinden. Hierdoor was er geen tijd voor muziek, maar moest hij geld verdienen.

En hij kende ook niemand in zijn omgeving, die met muziek bezig was en hem verder kon helpen. Tussen zijn 13de en 21ste heeft hij vooral gestruggled met depressie en veel menatle verwarringen. Maar vanaf zijn 21st heeft hij zichzelf weten te vinden en is hij een leven gaan opbouwen.
En tegenwoordig is ook de relatie met zijn moeder herstelt en doet zij haar best om ervoor hem te zijn.

Geld is nooit een issue geweest, want hij heeft altijd werk gehad en door goede prestaties op zijn werk, was hij op zijn 25ste manager bij een sales bedrijf en was hij verantwoordelijk voor een miljoenen omzet. Echter geld en een carrière met zekerheid is niet interessant genoeg voor GPS. Door al die muziek, werd hij steeds maar getriggerd. En vervolgens besloot hij om in zijn leven nu iets te doen, waar hij altijd al van gedroomd heeft. Volgens eigen zeggen, vindt hij de spotlights eigenlijk helemaal niks. Maar de muziek is zijn leven en hij is overtuigd van zijn talent. Dus hij wil Nederland laten zien wat hij in zijn mars heeft en uiteindelijk meedraaien in de top.

WAT KAN JE VERWACHTEN?

In 2019 dropt hij zijn debuut Album ‚ÄúDie Vers‚ÄĚ. Zijn album heet zo, omdat hij heel divers is in¬†zijn muziek. Hij wil zich niet beperken in zijn vrijheid, door te doen, wat mensen verwachten van een rapper. En zelf vind hij ook alle stijlen dope, dus het gaat alle kanten op. Zelf is hij ook gauw op¬†rappers¬†uitgekeken, als ze teveel hetzelfde doen, dus voor zijn eigen muziek zal hij altijd op zoek gaan naar iets wat hij nog niet gedaan heeft.

Dit jaar heeft hij een aantal tracks gereleased: My Life (engels talig), Way up, Zomaar stunten, Mitsubishi en Jezelluv. Waarvan de laatste track Jezelluv de debuutsingle is van zijn nieuwe album Die Vers. Begin augustus dropt hij een tweede track genaamd Solo met videoclip als tussendoortje, want hij geeft zelf aan, dat er 2 hele dikke tracks uitgaan komen met videoclip, waar mensen zeker hard op gaan.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl