GERS PARDOEL

Gers Pardoel, echte naam Gerwin Pardoel is een Nederlandse artiest uit Nijmegen.

LONG STORY SHORT

Gers begint zijn carrière met veel features op andere tracks. Zijn bekendheid in Nederland en Vlaanderen krijgt hij door zijn samenwerking met The Opposites met de track ‘Bakpao’ in 2009. In datzelfde jaar begint hij met opnemen van zijn debuutalbum ‘Deze Wereld Is Van Jou’.

Vervolgens released hij zijn album in 2011. En de plaat verbreekt alle records. Het album staat meer dan een jaar in de Album Top 100. Hierdoor behaalde hij de platina status in Nederland en België. 

De meest bekende tracks op dit album zijn ‘Ik Neem Je Mee’ en ‘Bagagedrager’. Hierna wordt de rapper door grote artiesten zoals Marco Borsato en Guus Meeuwis gevraagd om mee te werken aan hun album, wederom een succes. 

Gerwin heeft inmiddels door het hele land opgetreden. Hij stond op mainstage van Pinkpop, speelde op de Olympische Spelen van Londen en Sotsji ! En deed stadion shows met Doe Maar, Guus Meeuwis en op eigen naam. Zijn tweede album ‘De Toekomst Is Van Ons’ dropt hij in 2014 en in 2017 brengt hij ‘Voor M’n Kids’.

HIGHLIGHTS

Pardoel heeft een aardig lang cv aan gouden en platina platen. Als eerst; ‘Ik Neem Je Mee’ heeft de gouden status in Nederland en dubbel Platina in België. Vervolgens heeft Zijn album ‘Deze Wereld Is Van Jou’ goud in België en platina in Nederland. Tot slot zijn single ‘Bagagedrager’ en album ‘Voor M’n kids’ zijn beiden goud in België. 

Verder heeft hij is zijn lange carrière vijf awards gewonnen voor onder andere Beste Album en Beste Single. Gers Pardoel laat met de feiten zien dat hij een grote speler is in de rap game van Nederland.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl