FRENNA

Francis Edusei, beter bekend onder zijn artiestennaam Frenna, is een Nederlandse rapper van Ghanese afkomst. Naast zijn carrière als soloartiest is hij ook lid van de Haagse rapformatie Strictly Family Business (SFB).

LONG STORY SHORT

Francis is afkomstig uit Den Haag. Wat begon als een hobby is nu uitgegroeid tot een serieuze rap carrière. Samen met drie andere vrienden is SFB samengesteld. Tijdens een verjaardag van Rabby Racks– toen een vriend, nu hun manager- kwam de opname onbedoeld terecht op het internet. Dit was de trigger om door te gaan in de rapmuziek. Ondanks zijn aanvankelijke aarzeling om de muziek in te gaan, pakte Frenna het vervolgens op als een serieus vak. Van toen af was de studio zijn tweede huis. Sindsdien zijn de carriéres van Frenna en SFB is een stroomversnelling gegaan. Ze treden onder meer op in het hele land, Suriname en Spanje.

HIGHLIGHTS

Edusei is een van de rappers die dankzij het album New Wave werd bekroond met een Popprijs tijdens Noorderslag. Van dit album werkte SFB mee aan drie nummers die twee maal platina en eenmaal goud opleverde. Daarnaast is hij gevraagd om mee te werken met liedjes van artiesten die hij kort ervoor nog naar opkeek als fan zoals Ronnie FlexBroederliefdeSBMG en Lijpe. In 2019 was hij de meest gestreamde artiest van Nederland. Tijdens zijn show in de Ziggodome in de zomer van 2020 werd hij verrast door Quincy Promes met een award voor het behalen van maar liefst 1 MILJARD streams wereldwijd! In 2021 dropte Frenna het album ‘Highest’ en in 2022 liet hij van zich horen met hitjes als ‘Birking Bag’ en ‘El Clásico’. De Haagse rapper was de grote winnaar van GLA21 met de nummer één positie in de top 100. In 2022 eindigde Frenna als vierde op de lijst.

Op- of aanmerkingen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl