FEIS

Faisal Mssyeh, beter bekend onder zijn artiestennaam Feis. De 32-jarige Feis is een Marokkaans/Nederlandse rapper uit Rotterdam en staat ook wel bekend als de koning van de underground rap. Op 1 januari 2019 is Feis overleden door een schietpartij in Rotterdam.

LONG STORY SHORT

Faisal breekt in 2007 door met zijn bijdrage op de track ‘Klein, Klein Jongetje’ van de rapper U-Niq. In 2008 laat hij met verschillende manieren al weten dat zijn debuutalbum eraan komt. Op de track ‘Zegevieren’ van Winne, wat tevens een goede vriend van Faisal is, noemde hij voor het eerst ‘Hard van Buiten, Gebroken van Binnen’. Het duurt echter nog tot 2014 tot dat hij zijn debuutalbum released, onder de naam wat hij eerder had vernoemd. In aanloop van zijn debuutalbum is Faisel te horen op nummers van MurdaHefSjaakAppa en MocroManiac. Hij brengt ook zijn EP ‘Gebouwd voor dit EP’. De EP werd verkocht via een zogenaamde ‘kofferbakverkoop’. De reden hiervan is dat hij zijn fans persoonlijk zou willen spreken. Een man met een hart van goud zo blijkt maar weer.

HIGHLIGHTS

Zoals als eerder al vermeld staat Faisal bekend als de koning van de underground rap. Dit laat hij ruim 6 jaar geleden samen met Winne met een legendarische 101Barz sessie, die inmiddels al meer dan 200K views op YouTube heeft. De 101Barz sessie ‘101Barbaarz’ heeft al meer dan 700K plays op Spotify en bijna een miljoen views op YouTube. In Augustus 2018 droppen Winne en Mssyeh weer langs bij 101 Barz en die sessie heeft nu al bijna 700k views. Faisal wint de harten van echte hiphop liefhebbers met tracks als ‘Superman’ ft. Winne en ‘Loslaten’. beide tracks hebben bijna 1 miljoen views op YouTube. De echte kenners weten dat Feis in de Raptop 100 lijst hoort!

OVERLIJDEN

Feis

Faisal is in de nacht van maandag 31 december op dinsdag 1 januari overleden. Hij is het slachtoffer geworden bij een schietpartij in de binnenstad van Rotterdam. Feis was 32 jaar oud. Klik hier voor het volledige persbericht.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl