FAMKE LOUISE

Famke Meijer, beter bekend onder haar artiestennaam Famke Louise, is een Nederlands vlogger, model en zangeres/rapper.

LONG STORY SHORT

Wie absoluut niet mag ontbreken in de Raptop lijst is de uiterst populaire Famke Louise. De in Groningen geboren Famke begon met vloggen. Maar staat bij velen nu bekend om haar muziek. 

Met haar debuutsingle “Op Me Monnie” domineerde ze eind 2017 wekenlang de Spotify charts. Daarnaast werd de track zelfs nog geremixed door niemand minder dan Boef en Frenna, die ook genoteerd staan in de Raptop 10.

Na deze monsterhit verraste vriend en vijand door binnen korte tijd haar tweede single “Vroom” uit te brengen samen met Bokoesam. Wederom zorgde ze voor opschudding in de Spotify charts en op social media terwijl tegelijkertijd “Op Me Monnie” platina ging.

Medio januari bracht ze de track “Lit” uit met Louivos, gevolgd door haar grootste hit tot nu toe; “Fan” samen met Ronnie Flex.  Als slagroom op de taart kreeg Famke eind maart de Veed Award voor beste muziek YouTuber van 2018.

TELEVISIE

De duizendpoot doet echt van alles! Want naast YouTube en muziek verschijnt ze ook regelmatig op televisie. In 2017 verscheen ze in het RTL-5 programma ‘Models in Paris: Het echte leven’. Meijer was in alle acht afleveringen te zien. In april 2018 was Meijer te zien in het programma ‘De jongens tegen de meisjes’. Het brede publiek pakte Famke toen zij deelnam aan de negentiende seizoen van het RTL-5 programma ‘Expeditie Robinson’. Ze viel hier als tweede af en eindigde op de 20ste plaats.

In de Raptop-lijst staat ze gelukkig een stuk hoger! In september 2018 werd door RTL bekendgemaakt dat zij in samenwerking met hun online platform ‘Videoland’ een documentaireserie over Meijer aan het maken zijn. De serie verscheen op 4 november 2018 onder de naam ‘Famke Louise’ en ging in première in het Tuschinski Theater van Pathé in Amsterdam.

De serie verscheen na de première op Videoland en bestaat uit vier afleveringen. In de documentaire maakte Meijer bekend dat Bizzey en JayJay Boske niet langer haar managers zijn. Kort daarna publiceerde Meijer aan te sluiten bij Spec, het managementbureau voor onder andere Ali BRonnie FlexBoef en veel andere bekende Nederlanders. 

Tevens verscheen de vrouwelijke rapper/zangeres in het programma ‘Jachtseizoen’ van StukTV waarin zij niet wist te ontsnappen. 

Na de tracks ‘Boss Bitch’ en ‘Sexy Loca’ nam Famke even afstand van de muziekindustrie. Ze kreeg haar eerste kind en legde de focus daarop. Na twee jaar afwezigheid maakte Famke in januari 2023 bekend dat er een comeback aankomt. Ze heeft getekend bij het label Roq ‘N Rolla en zal snel een album droppen! De eerste single ‘In Het Donker’ is al uit en daarop is te horen dat Famke kiest voor een andere sound dan voorheen. Dat belooft veel goeds!

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl