F1RSTMAN

Hassan Syed, maar jullie kennen hem natuurlijk onder zijn artiestennaam F1rstman, is een Pakistaans- Nederlandse rapper en ,wat velen niet weten,een ontzettend goeie beatboxer.

LONG STORY SHORT

Hij kwam uit het niets maar is nu niet meer weg te denken in de Nederlandse rapscene. Syed is geboren in Pakistan, verhuisde op driejarige leeftijd met zijn familie naar Rotterdam. Verder groeide hij op in Den Haag. F1rstman is muzikaal aangelegd hij speelde op jonge leeftijd al de percussie en trad op de theatergroep Fata Morgana tijdens verschillende festiviteiten in Den Haag.

Nog een leuk weetje, na auditie gedaan te hebben in het Circustheater in Scheveningen. Kreeg hij op zijn elfde een van de vier rollen van Simba in de musical The Lion King. F1rstman heeft te veel creatieve hoogtepunten om op te noemen. De meeste kennen hem van zijn major hit Round & Round. Dit nummer ging binnen een maand al over de miljoen streams. Luister naar zijn nummers en het is niet moeilijk om je een grote zaal vol feestend publiek voor te stellen. Het duurde niet lang voordat het balletje begint te rollen en platenlabels hem beginnen te bellen.

HIGHLIGHTS

Laten we beginnen bij het begin. Round & Round staat momenteel op meer dan 25 miljoen streams op Spotify. Doe er daar nog 34 miljoen YouTube views bij en dan zit je op NEGENENVIJFTIG miljoen views. Op En Neer had binnen no time een gouden status, zijn nummers Squat en Overal ging daar nog overheen met een platina status. Met 650 000 luisteraars op Spotify per maand, 1,5 miljoen unieke views per week en zijn pure talent is F1rstman met een een entertainer te noemen en niet te ontbreken in de Raptop lijst.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl