ESKO

Stacey Walroud, beter bekend onder zijn artiestennaam Esko, werd geboren op 7 maart 1994 in Almere. Esko is van Nederlandse afkomst en groeide op in Almere. Hij is een Nederlandse muziekproducent, rapper en label-eigenaar.


LONG STORY SHORT

Esko is méér dan een producer, hij is daarnaast ook een veelzijdige schrijver en artiest. Tel daarbij op dat hij labeleigenaar is van Van Klasse en het is duidelijk dat Esko met deze successen een prominente plek in de Nederlandse Urban scène heeft bemachtigd. De jonge muzikant had een moeilijke jeugd en zocht zijn heil op straat waar hij naar eigen zeggen in aanraking kwam met stelen en drugsdealen. Op zijn 13e nam hij zijn eerste track op. Het duurde echter tot zijn 18e voordat Stacey zich volledig ging focussen op het maken van muziek en trok zich in zijn beginjaren als artiest voornamelijk op met artiesten zoals Bokoesam, Keizer en Negativ. Stacey hing veel rond in een jongerencentrum waar hij Bart van Houten tegenkwam, waarmee hij samen Van Klasse heeft opgericht. Hij begon zijn carrière als rapper maar begon zich steeds meer te profileren als producer. Met het in 2014 opgerichte label vormde daarmee de basis voor de groei en ontwikkeling van artiesten zoals Josylvio en Hansie. Als producer maakte hij beats voor voor o.a. Josylvio, Sevn Alias en Jonna Fraser en in 2018 bracht hij zijn album ‘Beats By Esko’ uit. Hij won tweemaal een FunX Music Award in de categorie ‘Best Producer’ en behaalde meermaals gouden en platina platen voor zijn muziek.

HIGHLIGHTS

Esko haalde #1 hits met onder andere ‘Ride Or Die‘ met Josylvio en ‘Huts‘ met The Blockparty, Mouad Locos, JoeyAK, Young Ellens & Chivv. De single ‘Hey Meisje‘ samen met Josylvio en Hansie veroverde Spotify, de teller staat inmiddels op meer dan 48 miljoen streams. Zijn album ‘Beats By Esko‘ stond op de eerste plaats in de Dutch Album Top 100, ter ere van deze release schreef Esko geschiedenis met zijn ‘Beats By Esko’ 101Barz Megasessie. Esko leverde grote bijdrages op alle albums van Josylvio en zowel 2018 als in 2019 werd hij uitgeroepen tot Beste Producer tijdens de FunX Music Awards. Hij werkte eerder samen met artiesten als Sevn Alias, Snelle, Famke Louise, Jonna Fraser, Hef, Lijpe, KA en vele anderen. Na Esko’s burn-out was het op 29 januari 2021 weer tijd voor zijn comeback en bracht hij zijn eerste single ‘Jongen Van Bodem‘ uit, het begin van een nieuwe periode vol muziek! Op 2 juli 2021 dropte hij zijn ‘comeback’ album genaamd ‘Feniks’ met featurings zoals Glennis Grace, Fresku, Sevn Alias, KA, Josylvio en nog veel meer topnamen. Ook in 2022 liet Esko van zich horen met singles als ‘Klokken En Stenen’, ‘Stabiliteit’ en ‘100 Racks’. De rapper/producer eindigde dat jaar als nummer 64 in de Raptop 100-lijst.Op- of aanmerkingen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl