ERA

Maak kennis met de Amsterdamse rapper Era. Hij is geen onbekende in de Nederlandse rapgame, je kent hem misschien van verschillende 101 Barzsessies, Zonamo Spitsessies en freestyles.

LONG STORY SHORT

Era dropt op 1 september 2014 zijn debuut mixtape, genaamd ‘ Njaah’. Hierop zijn verschillende grote artiesten te vinden zoals Juicc, Sheu de Rei, Mellamel en Rasskulz. Verder waren er ook producties van onder meer EskoKrankjoram, Nine9Beat en Deibytunes te vinden. Zijn eerste echte doorbraak kwam twee weken later toen hij de videoclip ‘Tenene’ dropte. 

In 2016 maakte Era deel uit van Veldentaal, een Amsterdamse collectief waarin ook BokoesamIdaly en Yung Nnelg in zaten. Veldentaal brengt uit een gelijknamige album uit waar onder andere Ronnie Flex, Jandro en Lil Kleine op te horen zijn. Dit was een enorm succes en een jaar later treed Era op tijdens Appelsap en het tienjarige bestaan van Puna. Verder heeft hij een bijdrage geleverd op het succesvolle album van het platenlabel Rotterdam Airlines, genaamd Gate16.

HIGHLIGHTS

Met maandelijks tonnen streams op Spotify en YouTube kunnen we Era al een hele tijd niet  meer onder banken en stoelen schuiven. Zo tekent hij in september 2018 een artiesten deal bij Avalon Music. Met zijn eerste track die hij in 2018 dropt komt hij binnen op nummer 13 in de Viral 50 Nederland op Spotify. Tot slot heeft hij ondertussen al 2 albums onder dit label gereleased en er komt nog veel meer aan.