EQUALZ

Equalz, een Nederlands hiphop duo die de scene herdefiniëren. Het rapduo uit Rotterdam, bestaande uit Stylez en AlwaysBizzy, heeft in haar korte bestaan laten zien dat er nog zeeën van ruimte is om Hiphop in Nederland telkens opnieuw uit te vinden.

LONG STORY SHORT

De mannen kennen elkaar al van jongs af aan en vullen elkaar dankzij die lange vriendschap perfect aan. En dat hoor je terug in ieder van de tracks die de mannen uitbrengen. De muziek van Equalz is toegankelijk voor een grote doelgroep en komen het beste tot hun recht op grote festivals en in de bekende (Nederlandse) clubs. Dansbare muziek, maar naast dansbaar ook authentiek.

Het eerste product dat de mannen de wereld in slingerde was hun debuut-EP ‘Update’. Niemand had zien aankomen dat deze EP zo goed ontvangen zou worden. Het nummer ‘Casablanca’ werd een megahit die op het moment van schrijven al meer dan 8 miljoen keer gestreamd is. Op de EP wordt het duo bijgestaan door grote artiesten zoals EmmsHef & CHO. Het album dat daarop volgde heet ‘Reloaded’ en bestond onder andere uit de hit ‘Stop Met Typen’.

HIGHLIGHTS

Deze debuut EP was goed voor meer dan 23 miljoen streams. Dat Equalz here to stay is blijkt onder andere uit de steun die ze krijgen van collega’s en gerenommeerde trendsetters. FunX verkoos het duo als Next Best en ook Broederliefde tipte in De Wereld Draait Door al dat ze grote beloftes zijn. “Wij zijn fan van hun en hebben in het verleden ook muziek met ze gemaakt. We hebben veel vertrouwen in ze.” aldus Emms. In augustus 2019 brachten ze hun derde album ‘Jongens Uit De Havenstad’ uit. In 2018 is het duo een samenwerking gestart met ‘s lands meest toonaangevende hiphoplabel Top Notch, een voorbode op grootse dingen die de mannen nog gaan brengen.