DOPEBWOY

Jordan Jacott, beter bekend onder zijn artiestennaam Dopebwoy is een Nederlandse rapper van Surinaamse afkomst. Hij is opgegroeid in Amsterdam Zuidoost maar tegenwoordig bevindt hij zich in Almere.


Foto made by: Daniel Ashes

LONG STORY SHORT

Jordan is geboren op 14 maart 1994 in Amsterdam Zuidoost. Zijn eerste passie is voetbal en hij speelt bij de voetbalclub Omniworld. Tijdens de middelbare school werd muziek maken steeds meer zijn passie. Dopebwoy groeide op in een muzikaal gezin. Zijn vader is DJ Flash en was zijn mentor op het gebied van het maken van muziek. Hij begint met het maken van eigen beats en nam zijn eerste track ‘Kleine’ op. In 2011 wil hij laten zien dat hij meer kan dan beats maken. Hij begint met Nederlandstalige muziek en in 2012 komt zijn eerste videoclip ‘Beatrix’ onder platenlabel Avalon uit. Een regelrechte hit, waar nog vele van zullen komen bewijst de toekomst. Dopebwoy is in bijna elke hit te horen of heeft eraan meegewerkt. Wie kent tracks zoals ‘Selecta’,  ‘Niks Te Maken’, ‘Ballon’, ‘Bobbel’ en ‘Cartier’ nou niet. In 2019 brengt hij zijn album ‘Forever Lit’ en de track ‘GUAP‘ met Boef uit en 2020 trapt hij goed af met tracks als ‘Christian Dior’ en ‘Vakantie’.

HIGHLIGHTS

Voor zijn single ‘Cartier’ heeft hij een triple platina plaat in ontvangst mogen nemen.Verder heeft hij gouden platen mogen ontvangen voor de singles voor ‘Rewind’ en  ‘Tranquilo/Doe Relax’. Met een gemiddelde van bijna 1 miljoen luisteraars op Spotify kan je niet ontkennen dat Dopebwoy niet te missen is in de RapTop lijst. Met als uitschieter ‘Cartier’, 40 miljoen streams op Spotify en 40 miljoen views op YouTube. Na de monsterhit kwam Dopebwoy met keiharde albums als ‘Forever Lit’ en ‘Hoogseizoen’, waar hij in 2021 de deluxe-versie van uitbracht. Het album ‘Turbulentie’ kwam uit in 2022 en daarop stonden hits als ‘Panorama’, ‘Erop Eraf’ en ‘Saaf’. Het was een goed jaar voor de rapper, die twee jaar op rij als nummer elf eindigde op de Raptop 100-lijst.

Op- of aanmerkingen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl