DONNIE

Donald Scloszkie/Donny Ellerström a.k.a. Donnie, Maradonnie. Wie kent hem nou niet? De Amsterdamse rapper is de zoon van een Zweedse vader en Nederlandse moeder.

LONG STORY SHORT

De zeer vlotte Maradonnie komt via Vieze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig terecht bij de label Magnetron Music. Zijn mixtape ‘Leipie Van Het Plein’ released hij in 2014 voor het eerst onder de naam Donnie. Hiervoor heeft hij onder de naam Young Kermit samengewerkt met onder andere Lange Frans. Donald released in 2015 zijn eerste album genaamd ‘Mannelogie’.  Met zijn geniale woordspelingen en pakkende delivery heeft Donnie een aardige reputatie opgebouwd. Zijn single ‘Mentaal’ die hij released in 2016 is een eerbetoon aan de darter Raymond van Barneveld. In 2017 heeft hij zijn album ‘BFMJT’ gedropt. Verder heeft hij de mixtapes ‘Loei ordinair’ en ‘Kwart voor monnie’ en album ‘M van Marketing’ gedropt. Landelijk bekendheid komt voor Maradonnie pas echt wanneer hij zijn single ‘Snelle Planga’ released.

HIGHLIGHTS

Snelle Planga’ heeft inmiddels al meer dan 3 miljoen plays en views op YouTube en Spotify. Hij heeft één miljoen streams en plays met zijn single ‘Parmezaan & Linkerbaan’.  Donnie is met ruim 250.000 luisteraars op Spotify en zijn landelijke bekendheid met zijn hilarische ‘Snelle Planga’ memes niet meer weg te slaan uit de Nederlandse rapscene!

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl