DJEZJA

Maak kennis met Djezja (voorheen bekend onder de naam Kippie). Hij is een Nederlandstalige artiest en komt uit Utrecht. Verder is hij al jaren een grote speler in de Nederlandse rap industrie.

LONG STORY SHORT

Djezja werd op een jonge leeftijd geïnspireerd door de Amerikaanse rapper 2Pac. Hij kende elke track van 2Pac uit z’n hoofd en op deze jonge leeftijd begreep hij de boodschap van de nummers ook. Al vroeg was hij zich bewust van de boodschappen die 2Pac deelde met zijn luisteraars. Op dit moment wist Djezja wat de kracht van het medium muziek is en hij was vastberaden om zijn eigen draai er aan te geven. Als je hem zou moeten beschrijven komt een perfectionist het dichts in de buurt. 

Verder wordt hij vaak omschreven als puur, authentiek en ambitieus. Hij kan zichzelf voor een langere periode goed op sluiten in de studio om het best mogelijke resultaat te bereiken en dit doet hij vaak met succes. Er zit verder veel variatie in de soort tracks die hij maakt, de ene keer is het agressieve straatraps en de andere keer is het een pop gerelateerde hiphop track. 

HIGHLIGHTS

De Utrechtse rapper heeft met zijn album ‘Ogen Op Mij’ miljoen streams behaald en dit album heeft 14 weken in de ‘Album Top 100’ lijst gestaan. Live heeft hij ook al een aantal gekke shows achter de rug en is hij vaak langs geweest bij de 101Barz studio. Verder zijn tracks als ‘Quote’, ‘Za3ma’ en ‘Vol’ niet meer weg te denken. Op welke positie zal Djezja eindigen in de Raptop 100 van dit jaar?

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl