DJAGA DJAGA

Jason Dwedar a.k.a. Djaga Djaga oftewel JayJay. Hij maakt furore met de rapformatie Green Gang in 2009. Hij komt uit de Bijlmer, een deel uit Amsterdam Zuidoost.

LONG STORY SHORT

In 2008 richten Djaga Djaga, F.I., Xony en BR Greengang op. Jason was een van de jongste van de groep maar ook gelijk degene met het meeste talent. Zijn unieke manier van rapper slaat aan bij het publiek. 

Hun eerste mixtape ‘EverGreen Mixtape Volume 1.’ releases ze in 2009. Er komen nog drie delen hiervan het jaar daarop. In het jaar 2011 brengen ze hun eerste echte studio album uit. Titel van het album is Green magic: Flashbacks. De plaat telt 11 nummers met samenwerkingen van Keizer, Priester, Salah Edin, AdjeHef en Kempi.

JayJay maakt vooral naam in de rapscene met zijn legendarische 101Barz sessie samen met F.I. In deze sessie laat de heren van Green Gang niet alleen hun rap skills horen. Op het einde van de sessie strooien ze met stapels geld. 

JayJay zit momenteel een 14 jarige gevangenisstraf uit en heeft hij zijn artiestennaam ondertussen veranderd naar Djaga Djaga. Dit houdt zijn solocarrière niet tegen. In 2018 brengt hij zijn album ‘Jason D’ uit. Verder kennen we hem van singles zoals ‘Best Friend’, ‘4 The Real’ en ‘Ride Or Die’. Laatstgenoemde track heeft hij gedropt terwijl in de gevangenis zit. De plaat is inmiddels goud gegaan.

HIGHLIGHTS

Zoals al eerder vermeld is Jason goud gegaan terwijl hij in de gevangenis zit. Ride Or Die  heeft op Spotify meer dan 6 miljoen plays. En 1,7 miljoen views op YouTube. Zijn single Best Friend heeft 2,1 miljoen views op YouTube en 3,2 miljoen plays. In 2020 bracht hij zijn album ‘Chakutu’ uit waarop o.a. de track ‘Ooit Groot’ met Boef en Lijpe staat. In 2021 liet Djaga zich zo nu en dan horen met een aantal tracks, maar 2022 was de Amsterdammer één van de meest actieve rappers. Hoewel er geen album werd gedropt, waren er talloze keiharde singles die Djaga uitbracht. Zo gingen de tracks ‘Virus’, ‘Overleven’, ‘ABC’ en ‘Linken Aan Zaken’ super hard. In 2022 eindigde Djaga als nummer 38 op de Raptop 100-lijst. Ondanks dat Jason vast zit is hij een grote speler in het hedendaagse rap industrie. Don’t sleep on this!

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl