D-DOUBLE

Reginald Rinaldo Frederik, iedereen kent hem onder zijn rapnaam D-Double. Hij is een Nederlandse rapper en songwriter en komt uit Vlissingen.

LONG STORY SHORT

Zijn interesse voor rappen en tekstschrijven komt voor in het leven van Reginald. In zijn jeugd vindt hij het leuker om te voetballen. Na een heftige knieoperatie is dat niet meer mogelijk en de focus gaat op rappen en tekstschrijven. Het begint voor Frederik in 2012 wanneer hij de winnaar wordt van de 101Barz The Next MC op BNN wordt. In de finale wint hij van Ares. Kort hierna tekent hij zijn eerste platencontract bij Mucho Dinero. Na een jaar lang touren door Nederlands is hij toe aan een muzikale verandering. Hij tekent bij hiphoplabel Top Notch en hij dropt zijn eerste EP in 2014 genaamd ‘Jong, Wild & Roekeloos’. In 2018 released bij ‘Nood breekt wet’.

HIGHLIGHTS

Met het New Wave collectief was hij één van de winnaars van de Popprijs tijdens Noorderslag. Zijn single ‘Barzalona’ heeft op YouTube meer dan één miljoen views en op Spotify bijna twee miljoen plays. Verder is D-Double onder andere te horen op de track ‘Ma3lish’, ‘Kibra’ en ‘On the Low’. Deze drie tracks hebben meer dan 12 miljoen views/plays op YouTube en Spotify. We kunnen nog veel verwachten van hem dus hou de man in de gaten!

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl