CHO

Giovanni Rustenberg, beter bekend onder zijn artiestennaam Cho. Hij is een Nederlandse rapper en groeide op in de Amsterdamse Bijlmer.

LONG STORY SHORT

In zijn jongere jaren lag zijn interesse vooral bij het voetballen. Dit komt mede doordat zijn broer Randy Rustenberg een voormalig profvoetballer is. Het kwam door zijn broer dat hij steeds meer aandacht voor hiphop en uiteindelijk ook freestylen kreeg. Tijdens een lokale radioprogramma, waar Giovanni een freestyle deed op de track ‘Bakpao’. Werd hij ontdekt door Adje en Reverse. Sindsdien maakt hij deel uit van de hiphopcollectief SlodderVosGang en Straight Outta Control. Cho’s mixtape ‘Knock Knock 2’ was de populairste  mixtape van 2013 op Puna.nl. Op zijn achttiende verjaardag debuteerde hij met videoclip ‘Veel Schijt’. In 2014 tekende hij een contract bij hiphoplabel Top Notch. Tracks hitsingles ‘Misschien wel hé?’ en ‘Ik mis je’ volgde in de jaren daarop.

HIGHLIGHTS

Zijn eerste reguliere album Knock Knock III bereikte de derde plaats in de Album Top 100. Zijn track ‘Misschien wel hé?’ heeft al meer dan 10 miljoen YouTube views. ‘Ik mis je’ heeft op Spotify meer dan 8 miljoen plays en op YouTube ook. Bijna 9 miljoen plays op Spotify met ‘Popalik’ en 7 miljoen op YouTube. Cho is creatief, technisch, flowt alsof hij al eeuwen rapt en heeft wat te vertellen. Dus hou de man in de gaten!

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl