CHIVV

De in Amsterdam geboren en getogen Chyvon (Chivv) Pala behoort niet alleen tot de succesvolle rapgroep SBMG, maar is daarnaast ook een solo-artiest. 

LONG STORY SHORT

Chivv groeide op in Kraaiennest, een deel van de Bijlmer in Amsterdam-Zuidoost. Hier leerde hij Henk Mando (Henkie T) kennen. En er ontstond een hechte band die verder ontplooide op de middelbare school. In 2013 besloten de twee vrienden om muzikaal samen te gaan werken. De eerste paar maanden vormden ze een trio samen met Bryan Oduro, genaamd BKO. De naam was afgeleid van de Surinaamse band ‘Sawtu Boys’.

In de band speelde een neef van Henkie T. ‘Sawtu Boys’ betekent ‘zoute jongens’ en in overdrachtelijke zin ‘jongens met geld’. Het duo wijzigde de naam in ‘Sawtu Boys Money Gang’ en korte deze in tot ‘SBMG’. Het duo bestaat nog steeds, maar werken beide heren ook aan een, tot nu toe, succesvolle solocarrière als rapper. Chivv startte in september 2018 zelfs zijn eigen label genaamd ‘Un4gettable Music’, waar hij direct zijn project ‘Weinig Woorden Zeggen Veel’ op uitbracht.

HIGHLIGHTS

De populariteit van SBMG behaalde ze voornamelijk op YouTube. Dit viel op bij ‘Top Notch’ platenbaas Kees de Koning. Hij bood ze in 2014 een contract aan. Hun debuutsingle ‘Oeh Na Na’ kwam in de hitlijsten niet verder dan de top 30, maar op YouTube was het een megahit. Anouk wijdde een tweet aan de aanstekelijkheid van het nummer. Sindsdien was het duo niet meer te stoppen met hits als 4x DuurderPull up game strongNo MickeyLaag / Boven, etc. 

UN4GETTABLE MUSIC

Chivv is inmiddels bezig met nieuwe tracks en projecten op zijn eigen label. Hij heeft in september 2018 de handen ineen geslagen met zijn nieuwe platform Un4gettable Music. Hier heeft hij zijn eerste project ‘Weinig Woorden Zeggen Veel’ op uitgebracht. We zagen hoe de rapper naar zijn oude basisschool ging, om schoolspullen en schoenen uit te delen. De rapper wil de jeugd stimuleren door middel van zijn muziek. Momenteel gaat Chivv harder dan ooit met hits als ‘Last Man Standing‘, ‘Je Kent ’t Wel‘, ‘Mucho Dinero‘ en ‘Give Me‘, een internationale samenwerking met King Promise. Ook bracht hij in 2020 zijn gigantische album ‘Un4gettable Nights’ uit, waarin hij teruggaat naar zijn Afrikaanse roots. We kunnen nog veel verwachten van de Amsterdammer. Houd hem goed in de gaten!

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl