CAZA

Maak kennis met Ucahzo Hoogdorp. Beter bekend als Caza Kimpeman oftewel Caza. Hij is een Nederlandse hiphopartiest en is geboren op 6 april 1992 in Amsterdam.

LONG STORY SHORT

Ucahzo groeit op in de jaren ‘90. Zijn vader was actief in de muziek en heeft ook zijn eigen muziek studio. Hierdoor werd hij geïnspireerd om zichzelf verder als artiest te ontwikkelen.

Hoogdorp is op een jonge leeftijd al te vinden in Nederlandse clubs. Hij wordt veel gevraagd om DJ’s (voornamelijk in de Dance & Urban scene)  te ondersteunen tijdens hun set. Hij ontwikkelt zich in een rap tempo en in 2015 maakt hij een kleine doorbraak door. In dat jaar beklimmen Ronnie Flex en Lil Kleine de Nederlandse charts met  Drank & Drugs. Caza is al jaren bevriend met Ronnie en hij werd gevraagd om mee te touren. Dit resulteert in heel wat dikke shows en nog wat spectaculaire festivals. 

Verder werkt hij samen met toonaangevende namen als Jonna FraserMurdaDopebwoyJosylvio en Jebroer. In het eerste kwartaal van 2017 werd hij gevraagd door Jebroer om mee te gaan touren op zijn Tour #ELF. Het produceren van muziek interesseerde Kimpeman al een langere tijd. Dit motiveert hem om tracks te co-produceren. Hij ontpopt zich als een gewaardeerd schrijver. Hij schrijft onder meer liedjes voor Gio en I Am Aisha.

HIGHLIGHTS

Zijn echte doorbraak als artiest in deze hiphop/rap wereld maakt hij mee in 2018. In samenwerking met Famke Louise brengt hij de track Slide. Het nummer behaalde de 6e plek in de Nederlandse Single Top 100. Verder heeft deze track meer dan 30 miljoen plays op Spotify en 6,5 miljoen YouTube views. Dit levert hem zijn eerste platina en gouden plaat op. In datzelfde jaar dropt hij ‘Positie’ met Bizzey die inmiddels ook 24 miljoen streams op Spotify behaald heeft.

Caza is klaar om de scene over te nemen. Stem hier op hem!

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl