BROERTJE

Broertje is een rapper die is opgegroeid in Amsterdam Zuidoost en maakte vanaf het begin van zijn carrière al een veelbelovende indruk.

LONG STORY SHORT

In 2009 behaalde hij met zijn freestyle-video met Djaga Djaga al een miljoen views op YouTube. Dat lijkt nu niks, maar het was een gigantische prestatie voor die tijd. Sindsdien is het een poosje stil geweest rond Broertje. In 2019 was hij terug en dook hij de studio in met artiesten als Broederliefde, Ramiks en produce en labelbaas Esko. Hij opereerde een tijdje onder Van Klasse en bracht daar zijn EP ‘IJskoud’ uit. Zijn single ‘Als Ik Plus’ met Lijpe uit 2020 behaalde 2.5 miljoen plays op Spotify.

HIGHLIGHTS

Zijn EP ‘Ijskoud’ beeft inmiddels 5 miljoen streams behaald op Spotify en zijn samenwerkingen met grote artiesten gaan super hard! In 2021 liet Broertje van zich horen met het album ‘Jamina’, waar keiharde featurings opstaan met onder andere Jonna Fraser en Josylvio. De Amsterdamse rapper was na de release van dat album lang stil, maar dook in 2022 ineens weer op met de single ‘All Day’. De track kwam inclusief videoclip uit op YouTube op het kanaal van OJFam, het label waar onder meer zijn goede vriend Djaga Djaga zijn muziek onder uitbrengt. Broertje liet via Instagram weten dat hij van plan is om in 2023 weer veel releases los te laten. Dat belooft veel goeds!

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl