BROEDERLIEFDE

Broederliefde is een Nederlandse rapgroep afkomstig uit de Rotterdamse wijk Spangen. Sjaf, Emms, Mella, Jerr en DJ Edson maken deel uit van een van de populaire formatie en zij domineren sinds 2012 de hitlijsten en Nederlandse clubs. 

LONG STORY SHORT

De rapgroep ontstond uit een stel voetbalvrienden uit Rotterdam die de scene bestormden met video’s, studiosessies en een mixtape. De naam spreekt boekdelen: de jongens hebben onderling een sterke band. De achterban is gigantisch, maar het maakt de vijf vrienden niet gek. Ze stonden in DWDD, Pinkpop, Lowlands en Solar en blijven mensen voor zich winnen met hun aanstekelijke zomerse hits, jaar in jaar uit!

Na optredens zoals bovengenoemde, trok Broederliefde steeds breder publiek aan, wat onder andere leidde tot de uitreiking van de Gouden Kalveren. Ook verschenen zij bij nationale televisie programma’s zoals RTL Late Night en DINO. Inmiddels gaan de heren gewoon lekker door en plannen zij in 2018 de Ahoy uit te verkopen.

HIGHLIGHTS

Heb je even? De 5 boys begonnen met de op YouTube gepubliceerde tracks ‘Maluku’ en ‘Spangen Shake’. Geen clubavond ging voorbij zonder deze tracks. In 2012 brachten ze een mixtape uit vol aanstekelijke hiphop met Caribische invloeden. Broederliefde bestormden in de zomer van 2014 wederom de hitlijsten met de EP ‘Gevoelig Feestje’ en bijbehorende zomerse single ‘Labanta’. 

Zonder veel steun of airplay van traditionele media kwamen ze op nummer 1 binnen in de iTunes Chart. In 2015 volgden ze op met ‘Hard work pays off’, waarop de single ‘Alaka’ staat, ANOTHER ONE! Dat nummer werd het eerste single succes voor Broederliefde met een platina status. Medio 2016 verscheen een opvolging van het album; Hard work pays off 2. Dit album werd op de eerste dag al bijna 700.000 keer beluisterd. Ook het album uit 2019 dat ‘Broeders’ heet was een succes, bijvoorbeeld met de hit ‘Sterling’ met zo’n 6 miljoen plays. In 2020 bracht de rapgroep geen album uit, maar dit maakten de mannen uit Spangen een jaar later weer goed met het project ‘Medaille’. Op het album staan hits als ‘Vuur’ en ‘Meisje Je Weet’. Ook in 2022 dropte Broederliefde een succesvolle tape. ‘Strandje Aan De Maas’ was misschien wel het populairste album van het jaar. Er staan tracks op met onder andere Ronnie Flex en KM. Verrassend genoeg is er ook een samenwerking met KA op te horen. Een combinatie die veel mensen niet hadden zien aankomen, al werd de track genaamd ‘Stunten’ een regelrechte hit. Broederliefde kende een sterk jaar en dat werd beloond met een zevende plek op de Raptop 100-lijst.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl