BOLLEBOF

Bollebof, echte naam Eder Almeida Vieira, is een rapper/zanger uit Rotterdam. Hij is geboren op het Kaapverdische eiland Sao Nicolau en verhuisde op zijn vierde naar Nederland.

LONG STORY SHORT

Op jonge leeftijd merkt Eder dat hij een passie heeft voor muziek. Zo bestaat zijn jeugd vooral uit rappen en op latere leeftijd ook teksten schrijven. De jonge rapper bulkt van het talent en het duurt niet lang voordat de Rotterdamse scene hem opmerkt. Rond zijn twintigste heeft hij tracks opgenomen met Lange Frans, Gio en Jayh. Binnen twee jaar tekent hij bij ZwareJongenz. In 2011 dropt hij zijn eerste EP ‘Airline Bof. In 2015 werkt hij samen met DJ Dyna, Lil’ Kleine en F1rstman aan de track ‘Round & Round’. Dit wordt een regelrechte hit en mainstream Nederland kan geen genoeg krijgen van deze track. Samen met F1rstman dropt hij in 2017 ook de track ‘Money Money’.

HIGHLIGHTS

Laten we even kijken naar wat Bollebof in de afgelopen jaar heeft geleverd. ‘Salut’ meer dan 6 miljoen views op YouTube en 5 miljoen op Spotify. Wie kent deze nou niet, ‘Kwasten’, Spotify meer dan 3 miljoen plays en Youtube meer dan 2,5 miljoen views. ‘Bunda’ heeft al meer dan 6 miljoen views/plays. In 2019 scoort hij weer een club banger met ‘De Prijs‘ met Chivv en Young Ellens. Eder is al jaren te horen in elke club/discotheek in Nederland en omstreken, hij is dus niet te missen in de Raptop lijst.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl