BOKKE8

Bokke8 is een half Surinaams, half Nederlandse rapper die geboren en getogen is in Amsterdam. Zijn gehele jeugd bracht hij door in Nieuwendam (Amsterdam-Noord) waar hij al op jonge leeftijd in aanraking kwam met hiphopmuziek. 

LONG STORY SHORT

Zijn vader was in Bokke’s jongere jaren goed bevriend met de leden van de Amsterdamse rapformatie THC. Hierdoor werd zijn liefde voor rap al snel een feit.

Rond zijn 15e levensjaar begon Bokke8 zelf te rappen. Zijn teksten schreef hij destijds op A4-velletjes en rapte ze vervolgens in het bijzijn van zijn vrienden. Bokke8 boekte al snel progressie en was vastberaden om zijn droom na te jagen. Op zijn 18e bouwde hij een eigen studio-setup waardoor hij zich vol kon storten op zijn muziek.

Hij ontwikkelde een autobiografische stijl waarin sterke ‘lines’, rauwe beats, woordspelingen en storytelling hoog in het vaandel staan. De rapper pur sang rapt voornamelijk over zijn leefomgeving op straat en laat daarin beide kanten van de medaille zien omdat hij het straatleven niet graag romantiseert.

HIGHLIGHTS

In 2017 deed Bokke8 mee met de QIFESHbarzchallenge die opgezet werd door zijn rapvoorbeeld Sevn Alias, en niet zonder succes: Bokke8 won de competitie en daarmee ook een Meet & Greet met Sevn Alias. Naar eigen zeggen inspireerde hij hem vanaf dat moment niet alleen op het muzikale vlak, maar ook op mentaal vlak. Later kwam Bokke8 wederom in contact met Sevn Alias.

Ditmaal via zijn neef Lucass die tevens ook een 1OAK-rapper is. De nummers van Bokke8 kwamen zo ter ore bij Sevn Alias die zeer gecharmeerd was van de Amsterdamse rapper. Sinds december 2018 is hij dan ook aangesloten bij 1OAK en het label bracht diezelfde maand nog zijn eerste single genaamd ‘Start’ uit. Vanaf dit moment kijkt Bokke8 alleen nog maar omhoog en is hij gebrand om de mensen zijn veelzijdigheid te laten zien door het te verpakken in sterke nummers en dope videoclips.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl