BOEF

Sofiane Boussaadia, de rapper beter bekend als Boef. Hij is een Nederlandstalige rapper met een Franse nationaliteit.

LONG STORY SHORT

Hij maakt in 2015 indruk met zijn Zonamo sessie. In februari 2016 verschijnt zijn debuut EP ‘Gewoon BOEF’. Met zijn debuut album ‘Slaaptekort’ verbreekt hij meerdere records. Waaronder Ed Sheeran’s record van ‘meest gestreamde album op de dag van release’. Zijn mega hit ‘Habiba’ is op de release dag ruim 300.000 keer gestreamd. Die dag stonden alle zestien nummers van het album volledig in de Top 20 van Spotify Nederland. Sindsdien is hij alleen maar harder gegaan. Inmiddels is hij bij jong en oud bekend en is hij een van de allergrootste rappers van dit moment. Hij brengt veel tracks uit die allemaal gigantische cijfers behalen. 2020 is écht het jaar van Boef. Zijn album ‘Allemaal een Droom’ is dit jaar uitgekomen en houdt bijna alle plekken in de top-lijsten bezet. Op de dag van de release crashte Spotify voor veel gebruikers. Toeval of niet….?

HIGHTLIGHTS

Hij houdt zich niet alleen bezig met zijn muziekcarrière. Zijn drukke leven legt hij vast door middel van zijn vlogs. Op YouTube bereikt hij binnen enkele maanden 593.000 abonnees, en de vlogs worden elk meer dan 600.000 keer bekeken. Zijn album uit 2020 ‘Allemaal een Droom’ gaat extreem hard en door zijn track met Tory Lanez is hij ook bekend bij het publiek buiten Nederland. Tijdens de coronacrisis besloot Boef ‘Quarantaine Sessies’ uit te brengen. In totaal dropte hij er drie en ze werden allemaal goed ontvangen. Ook liet de rapper in 2021 van zich horen met de hits ’10 keer’ en ‘Domme Invest’. 2022 was het jaar dat Boef veel singles uitbracht en ook vaak te horen was op featurings van andere artiesten. Zo deed hij onder meer verses op ‘Jongen Van De Straat’ ft. Cor, ‘Als Je Bij Me Blijft’ ft. Cristian D en ‘Did A Lotta Shit’ ft. Mario Cash. Zijn eigen singles ‘Ff Ademen Jij’ en ‘Voor Het Kiezen’ gingen ook keihard en dit was nog maar een voorproefje van het album dat in 2023 uit zou komen!

Begin 2023 kwam het langverwachte album dan eindelijk uit. In aanloop naar het project toe, werd eerst de single ‘Herinnering’ uitgebracht, met niemand minder dan Lil’ Kleine als featuring. De track ging viraal en brak met ruim 800.000 streams het record van meeste streams binnen 24 uur op Spotify. Een week later kwam het gehele album genaamd ‘Luxeprobleem’ uit. Op het project staan onder andere tracks met Ronnie Flex, Lijpe en Kempi. Alle vijftien tracks kwamen binnen in de Top-50 en maar liefst dertien tunes stonden zelfs in de Top-25. Boef liet met het album weer duidelijk zien waarom hij één van de grootste Nederlandse artiesten ooit is.

Op- of aanmerkingen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl