fbpx

BLAUWE UIL

Milan Cichy, bekend onder zijn artiestennaam Blauwe Uil, is een Nederlandse zanger/rapper uit Eindhoven.

Blauwe Uil

Highlights

In zijn nog korte carrière heeft Milan al aardig wat hoogtepunten. Onlangs heeft hij zijn Blauwe Lotus EP gedropt. Hierop is hij meerdere samenwerkingen aangegaan waaronder met Jandino Asporaat, Lil Saint en Jairzinho. Verder heeft hij onder meer een performance geleverd op Woo Hah festival en Gate 17. Tot slot heeft hij dit jaar in de finale gestaan van de FunX talent. Dit is nog maar het begin van zijn veelbelovende carrière. Don’t sleep on him en blijft het allemaal volgen.

LONG STORY SHORT

Blauwe Uil, de man met de meest Beruchte Baard van Brabant, staat bekend om zijn vrolijk getinte liedjes. Samen met collectief YFG heeft Blauwe Uil al veel nummers uitgebracht met o.a. Kempi, maar onlangs heeft hij zijn eerste solo project Blauwe Lotus uitgebracht. Dit project, met bijdrages van o.a. Jairzinho, Chip Charlez, Lil Saint en Jandino Asporaat, is Milan z’n manier van aan de deur kloppen van de urban game. Het laat zijn vrolijkheid en zijn muzikale diversiteit horen.

Blauwe Uil: “Het kwam naar me toe in een droom.” Sinds zijn tweede wist Cichy dat hij iets met muziek wilde gaan doen later. Als zijn vader zong en gitaar speelde ging hij als baby al mediteren.“Muziek is voor mij als een 2e natuur” vertelt de in-Oorschot geboren artiest. Milan omschrijft zijn eigen muziek als vibes: “Deels bewust, deels onbewust, in combinatie met humor en melodieën. Geschikt voor elke mood.”