BLACKKBEARD

Serkan Yaman, beter bekend onder zijn artiestennaam Blackkbeard, is een Nederlands rapper van Turkse afkomst. De rapper met zijn zware stem is geboren en getogen in Den Haag.

Highlights

De snelgroeiende rapper timmert zijn weg naar de top van de Nederlandse rapscene. In 2017 tekent Blackbeard bij Brothers United Records. De track ‘Love All Night’ met Steeff heeft inmiddels meer dan 40.000 plays YouTube en meer dan 900.000 streams op Spotify. Ook zijn Instagram volgers gaan exponentieel. Het duurt niet lang voordat zijn nieuwe single en videoclip ‘Side Chick’ als een raket zal opstijgen! Houdt de boy in de gaten.

LONG STORY SHORT

Op 14- jarige leeftijd begint Serkan met het schrijven van teksten en freestylen met beatboxende vrienden. Dit is het moment dat hij de hiphop lifestyle omarmd. Een jaar later ontmoette hij een DJ, Atif Sayin. Samen met hem bracht hij zijn eerste single uit. Tijdens deze ervaring beseft Blackkbeard dat het maken van muziek zijn ware passie is. Na een vele jaren van bloed, zweet en tranen, brak hij door in bepaalde buitenlandse markten zoals Zuid-Amerika en Spanje. In Nederland heeft Blackkbeard in vele clubs mogen optreden. Na een gedwongen pauze van drie jaar wegens prive-omstandigheden begon de Haagse rapper met een frisse doorstart bij zijn huidige label -en management Brothers United Records. Het eerste resultaat hiervan is ‘Love all night’ met zanger Steeff. In 2018 volgt de Blackkbeard op met de zomerse track ‘Side Chick’ in samenwerking met Lloyd de Meza.