BKO

Bryan Oduro, artiestennaam BKO, is een Nederlands rapper geboren in Amsterdam. Hij was lid van de rapformaties WPMG en SBMG. Verder rapt hij in gelegenheid samenstellingen en solo.

LONG STORY SHORT

Oduro groeide op in Amsterdam Zuid-Oost en kwam vroeg in aanraking met hiphop. Zijn broers Rasskulz en MC Gary Black namen hem al snel mee naar hun thuisstudio, vanuit waar hij begon met muziek maken. 

Aan het begin van zijn muziek loopbaan maakte hij deel uit van de rapformatie ‘Sawtu Boys Money Gang’ (SBMG). BKO: “Ik kende Chivv en HT (Henkie T) uit de buurt. Ze vroegen me een keer om wat te spitten en dat vonden ze dope.

Toen heb ik me aangesloten bij de groep.” Hij bleef slechts korte tijd bij de groep omdat hij zich verder wilde ontwikkelen. Het is wel zakelijk gegaan en zeker niet met ruzie.

De heren hebben nog steeds contact met elkaar. Wel bleven ze in de tijd erna samenwerken en verschenen ze in elkaars nummers geregeld als gast artiest. 

Na het uitbrengen van diverse losse tracks en het werken aan zijn eigen rapformatie ‘Well Paid Music Group’ (WPMG) tekent BKO in april 2016 bij de populaire ‘Rotterdam Airlines’. BKO kon meteen zijn bijdrage leveren aan het label album ‘Gate 16’.

HIGHLIGHTS

Op dit label album was hij onder andere te horen op de tracks ‘Licht valt’, ‘Zoveel vragen’, ‘Cypher 16’ en ‘Paperchase’. Zonder twijfel de grootste hit van ‘Gate 16’ is de track ‘Gass’ waar BKO de handen ineen slaat met Sevn AliasJairzinho en Jason Futuristic.

Het nummer ging vier keer platina en stond wekenlang in de hitlijsten. Ook op ‘Tempo’, de hit van Jairzinho, had Bryan een gastbijdrage.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl