BIZZEY

De DJ/MC/producer/superstar Bizzey (Leo Roelandschap) viert zijn tienjarig jubileum in muziekland in 2016. Zijn eerste single ‘The Fur’ stamt uit 2006. In de jaren daarop tourt hij zowel solo als MC succesvol met acts als Hardwell, Don Diablo, Diplo & Afrojack.

LONG STORY SHORT

De muzikale bom valt massaal wanneer Bizzey onderdeel wordt van Yellow Claw en de heren achter elkaar succesvolle singles releasen. Daarbij domineren tracks als Allermooiste Feestje, Krokobil, Nooit Meer Slapen en Thunder in Nederland en België. De act groeit uit tot festival favoriet en brengt ze op plekken als Solar Weekend, Latin Village, Mysteryland en Tomorrowland.

In 2013 releasen ze hun internationale single ‘Shotgun’. Een schot in de roos, want de track wordt een grote hit en de bijbehorende video over de 100 miljoen keer bekeken op YouTube. Het collectief speelt direct op wereldniveau met shows op toonaangevende plekken als Coachella, EDC (mainstage), Mad Decent block parties en Madison Square Garden tijdens NYE. Het daaropvolgende debuutalbum ‘Blood For Mercy’ beland op nummer 1 in de Billboard Dance Charts en bevat samenwerkingen met Ty Dolla Sign, DJ Mustard, Tyga en Pusha T.

NEW START

Vervolgens kiest Bizzey in 2016 voor een nieuwe muzikale richting en focust hij zich weer op zijn solo act. Back to Bizzey, dus! In het najaar van 2016 verschijnt zijn eerste mixtape via het Noah’s Ark label. Hij produceert zijn eigen tracks, die naast meerdere featurings ook eigen vocalen bevatten. Tropical hood bubbling met een vleugje hip hop en r&b en een rauw randje dancehall. Als veteraan weet hij de dansvloer goed met vrouwen te vullen. Vanzelfsprekend volgt de rest ook.

Zijn nieuwe muziek typeert hij dan ook als zeer vrouwvriendelijk. Als maker, connaisseur en ambassadeur van alles wat knalt, viezig en dansbaar is zorgen de shows van Bizzey – vol eigen producties en een overdosis compromisloze pretty-boy-swag – er in de regel voor dat men opstijgt richting het plafond om voor zolang de set duurt niet vrijwillig terug te keren op aarde. Bizzey is HOT op dit moment. Met hit na hit blijft hij zichtbaar voor de gehele muziekindustrie. In 2017 maakte hij een knaller van een track met ‘Traag’, die inmiddels 77 miljoen plays behaald heeft. Dit was nog maar het begin. Zo scoorde hij in 2018 een gigantische hit met ‘Hij Is Van Mij’ met Kriss Kross Amsterdam, Tabitha en Maan. In 2020 brengt hij ‘Video Vixen’ uit met aanstormend talent Bilal Wahib. De track heeft inmiddels al 13 miljoen plays behaald.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl