BENJAYHFBABY

Jacky Benjamin a.k.a. BENJAYHFBABY (25) groeide op in Amsterdam Zuid-Oost D Buurt met zijn moeder, vader, zusje en broertje. Van zijn vader kreeg hij alle influences ingeschonken van 90’s Reggae, Ghaneze hits, en 90’s Amerikaanse hits.

LONG STORY SHORT

Hij bleef geïnspireerd door Michael Jackson’s muziek op jonge leeftijd. Op 13-jarige leeftijd besefte hij dat school hem niks bijbracht, werd daardoor ongemotiveerd. Hoge cijfers en iedereen maar afleiden van zijn werk. 

Dankzij zijn moeders ijzeren vuist probeerde hij altijd het goede te doen. Zij hoopte voor hem dat school met een stijgende lijn beter zou moeten gaan.

Op 16-jarige leeftijd hield zich bezig met youtube en werd geïnspireerd door Soulja boy met “crank that” en vanaf dit moment wist hij dat zijn toekomst lag in youtube. 3 jaar verder en hij heeft met z’n eerste prankvideo op youtube als een van de eerste weinige 150.000 views te behaald met zijn groep “Sickindividualz” 

Alles rolde toen als een balletje voor hem, op 20-jarige leeftijd begon hij met een vrij nieuw format in Nederland op youtube met de groep “HASHTAGDIEBOYS” dit deed het zo goed dat zij een deal bij TopNotch BV aangeboden kregen. 

Op 23-jarige leeftijd besloot hij om zijn creativiteit te laten vloeien in muziek en dropte datzelfde jaar ook zijn eerste album R2 DAT WAY op Spotify onder eigen productie zonder aankondiging en dergelijke.

Tegenwoordig pakt hij dit slimmer aan door een promoplan neer te zetten voor hij dropt, al snel werd het duidelijk dat tracks maken iets was dat hij deed zonder na te denken.

NEXT BEST

Met studio in huis en eigen productie is hij verder gegaan met droppen. Een jaar later dropte hij zijn album Good kids make BAD Grownups en tot slot nog vorig jaar Miami Tape vol. 1 met Bet She Luv Me Now! 

Zijn volgende project: “een tape met grotere namen onder zijn eigen productie” Ik wil gewoon mensen klappen op de beat zo van benjayhfbaby got the sauce like that b. Ik wil jongeren meegeven dat ze gewoon moeten doen waar ze zin in hebben, wees geen $%^& schaap van de society waar we in leven.

Ik voel me op me gemak als ik een mic vast heb om een publiek te overtuigen dat ik echt doe wat ik wil.”

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl