BASQI

BASQI is een Surinaams-Amsterdamse rapper kenmerkend door zijn unieke melodische rap talent en explosieve teksten.

LONG STORY SHORT

Djeston Roosblad (25-05-’93) is opgegroeid in Amsterdam. En wilde eigenlijk – zoals ieder Amsterdams jongetje – van jongs af aan profvoetballer worden. Het enige verschil tussen Djeston en zijn leeftijdsgenoten was dat hij ook daadwerkelijk aardig op weg was om deze droom te verwezenlijken. Als groot talent werden zijn voetbalkwaliteiten namelijk al snel opgepikt door de profclubs en belandde hij in de jeugd van AZ. Omdat hij werd getergd door aanhoudende blessures heeft hij uiteindelijk deze droom moeten opgeven maar vond gelukkig zijn uitweg in de muziek.

Na zijn voetbalcarrière is Djeston begonnen met zijn andere passie, muziek. Met name doordat hij veel vrienden had werkzaam zijn in de industrie kwam hij al snel in de studio terecht. In de studio begon zijn gevoel voor muziek en talent voor songwriting pas echt tot uiting te komen. En ontwikkelde hij zich snel als volwaardige tekstschrijver. Zijn catchy hooks en ritmische rap teksten bleven niet onopgemerkt. Waardoor hij menig artiest heeft voorzien van zijn schrijftalent.

EXPLOSIEVE STIJL

Maar alleen in de studio blijven is niet de weg die Djeston wilde bewandelen en daarbij ook niet past bij zijn persoonlijkheid; hij hoort op de voorgrond te staan. Net als de kunstenaar Jean-Michel Basquiat besloot Djeston dat hij zich wilde onderscheiden door een explosieve stijl neer te zetten die je twee keer doet nadenken. Als gevolg nam hij de naam BASQI (afgeleid van Basquiat) aan en nam eind 2018 dan eindelijk de stap als solo-artiest, om vervolgens in maart 2019 zijn eerste single te releasen: “hottest”.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl