APPA

Rachid El Ghazaoui, beter bekend onder zijn rapnaam Appa. Hij is een Nederlandse rapper van Marokkaanse afkomst. Geboren in Nederland en groeide op in Molenwijk, een woongebied in Amsterdam Noord.

LONG STORY SHORT

Rachid komt al vroeg in aanraking met rapmuziek. In de zomer van 1995 hoort hij voor het eerst de track ‘All Eyez On Me’ van de legendarische Tupac Shakur. Hij is meteen verkocht. De Nederlandstalige rap begint hem pas in 2002 aan te trekken en als experiment schrijft Appa zijn eerste teksten en begint hij met opnemen van wat freestyles. Hij is sindsdien niet meer van de mix af te krijgen, nadat hij met THC aan de slag was gegaan al helemaal niet. De track ‘Je Bakt Er Niks Van’ wordt een landelijk succes. Het is eigenlijk pas nadat Rachid in 2005 THC verlaat dat hij een beetje bekendheid krijgt binnen de rapscene. Zijn solocarrière is van start. In 2013 verschijnt zijn eerste album ‘WOLF’, in samenwerking met Sjaak. Het duo voelt elkaar goed aan en zoals te horen op de track ‘Wat Is Er?!’ en één van de  bekendste track van Appa ‘Ik Heb Schijt’. Zijn debuutalbum heet ‘Straatfilosoof’ en dropt hij in 2007. Hij staat momenteel onder contract bij de hiphoplabel Top Notch.

HIGHLIGHTS

De filosoof van de straat wordt je niet zomaar. Appa brengt harde lines en zijn muziek is voor iedereen jong, oud, blank, getint, man en vrouw. Dit hoor je goed te horen op de tracks  ‘Onbegrepen’ en ‘Kijk Door M’n Ogen’ featurings Mr. Probz. Zijn views liegen er ook niet om, zijn 101Barz wintersessie 2018 heeft inmiddels al meer dan één miljoen views op YouTube. In datzelfde jaar staat hij met Josylvio en Momi op de track ‘Killer Instinct’, onderdeel van de soundtrack van de populaire serie Mocro Maffia. Appa is een lyrical genius en hoort gegarandeerd in de Raptop lijst.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl