ANTOON

Valentijn Verkerk, beter bekend als Antoon, is geboren op 11 februari 2002 en komt uit Hoorn. De Nederlanse rapper, zanger en producer is getekend bij Dreamteam Music: het label van Twan van Steenhoven (Big2 / The Opposites). Verkerk werd geboren in een klein Noord-Hollands dorp Hoorn.

LONG STORY SHORT

Al van jongs af aan was Antoon bezig met maar één doel: muzikant worden. De 20-jarige artiest komt uit de omgeving van Hoorn en begon al vroeg met het spelen van drum en klassieke piano. Op zijn vijftiende zwaaide hij af van het VWO om als allerjongste kandidaat ooit op de Herman Brood Academie te worden aangenomen. In het begin richtte Antoon zich voornamelijk op EDM-producties, maar langzaam kwamen er ook HipHop invloeden in zijn tracks en begon hij daarnaast zijn eigen teksten te schrijven. Deze stijlen combineerde hij met de Disco- en 80’s-invloeden die hij vanuit thuis heeft meegekregen en hieruit ontstond zijn eigen, unieke stijl, die zich wellicht het best laat omschrijven als Hip Hop. Antoon is een nieuwe generatie artiest die met zijn signing bij het label Dreamteam van Big2 klaar is voor het grote publiek. Dit hele proces is vastgelegd in de docu-serie ‘ANTOON – Was Getekend Twan’.

Via de Herman Brood Academie, een school voor muzikanten, komt Antoon in contact met Twan van Steenhoven, beter bekend als Big2. In het begin wilde hij de nieuwe Afrojack worden, maar op den duur ging hij voor de lol beats maken. Hier ging hij samen met vrienden op rappen en dat werd een wekelijkse activiteit. Op een gegeven moment wist hij dat het serieus wat kon worden en besloot zich te focussen op een carrière als rapper. Hij maakt polderrap in zijn puurste vorm.

HIGHLIGHTS

Aantoon is inmiddels een gevestigde naam en werd eerder deze maand genomineerd voor een Edison Award. Zijn mega hits ‘Leuk’ met Big2 en ‘Bootje‘ met Paul Sinha zijn miljoenen keren gestreamd en daarnaast had hij met zijn song ‘Hyperventilatie’ één van de grootste Nederlandse TikTok trends van 2021. Al deze tracks stonden tegelijkertijd in de Spotify Top 50. Afgelopen najaar ging de 20-jarige artiest op uitverkochte tour door heel Nederland, deze zomer zal hij op alle grote festivals te zien zijn in Nederland en België, waaronder Kingsland, Paaspop, Pukkelpop, Sunrise en Pinkpop.

Antoons eerste album ‘De Nacht is van ons’ stond in de Top 5 van de Album Top 100 en de ook de EP ‘Heilig Water’, die Antoon samen maakt met Big2, is al meer dan 30 miljoen keer gestreamd. Antoon was 3FM talent en afgelopen oktober MTV Push Talent. “

Na de Platina #1 hit ‘Vluchtstrook‘, samen met Kris Kross Amsterdam en Sigourney K., was het tijd voor een solo-track” aldus Antoon. “Dit liedje gaat over liefde op het eerste gezicht… ik heb zo vaak dat een meisje ergens in de stad, voor een show of na een optreden gewoon ‘Hallo’ tegen me zegt en soms ben je dan gelijk ondersteboven toch? ‘Je had me bij Hallo’ is een gedachte die dan vaak door mijn hoofd schiet”.

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl