ALI B

Ali Bouali, beter bekend als Ali B, is niet alleen een rapper maar ook een tv- persoonlijkheid en theatermaker. Verder is hij platenbaas bij Trifecta en beheert hij zijn eigen managementbedrijf SPEC.

LONG STORY SHORT

Het begin van het succes van Ali begint allemaal begin 2004 waarin hij ‘Rampeneren’, ‘Leipe mocro flavour’ en ‘Ik ben je zat’ uitbrengt. Kort hierna komt het album ‘Ali B Vertelt Het Leven Van De Straat’. Hierna is Ali niet meer weg te slaan uit de muziekindustrie. Door zijn bijdrage op Marco Borsato’s track ‘Wat zou je doen?’ komt hij in het vizier van mainstream Nederland. Tijdens zijn carriere werkte hij met Akon, Ziggi en heel andere grote artiesten. Ali is een duizendpoot. Naast muziek heeft hij inmiddels zes theatershows op zijn naam staan en maakt hij zijn eigen tv-programma ‘Ali b Op Volle Toeren’. Verder kennen jullie hem als jurylid bij X- Factor en coach bij The Voice Of Holland en The Voice Kids. Na een periode van 10 jaar brengt hij zijn album ‘Een Klein Beetje Geluk’ uit. In 2020 staat hij op de grote hit ‘Anderhalf‘ met Poke en TV karakter Judeska oftewel Jandino Asporaat.

HIGHLIGHTS

In zijn succesvolle carrière heeft Ali B ontzettend veel prijzen in ontvangst mogen nemen. In 2005 wint hij de Mobo award,de Kids’ choice award: beste kaaskop en een TMF Award voor beste nieuwkomer. Hij gaat in 2006 verder met het winnen van prijzen en wint de TMF Award voor beste urban act. Verder heeft hij onder andere 3FM Award voor beste artiest R&B/ Hip-Hop, een Gouden Loeki en een Zilveren Televizier- ster gewonnen.

Op- of aanmerkingen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl