AKWASI

Akwasi Owusu Ansah, beter bekend onder zijn artiestennaam Akwasi. Hij is een Nederlandse rapper, acteur en schrijver van Ghanese afkomst. Ook is is hij bekend als lid van het rapduo Zwart Licht.

LONG STORY SHORT

Akwasi loopt al een enige tijd rond in de Nederlands muziekindustrie. In 2007 richtte hij het rapduo Zwart Licht op samen met Hayzee. De twee leerde elkaar kennen op de middelbare school in 2002. Leeroy maakte ook deel uit van het team, hij was aanwezig tijdens de liveshows. Ondertussen zaten zij ook bij het label Top Notch, via deze label werd ook al hun muziek uitgebracht. 

Ansah is een ware duizendpoot en dit blijkt ook in alles wat hij doet. Naast rappen heeft hij een theateropleiding afgerond in 2012. Ook is hij te zien in meerdere televisieprogramma’s, films en ook als presentator bij de NTR.

In 2020 dropt hij zijn album ‘Sankofa’, dat goed ontvangen wordt. Met dit album, waarbij zijn Ghanese roots centraal staan, komt hij dichter bij zijn ware identiteit dan ooit.

HIGHLIGHTS

In 2012 maakt hij de eerste stappen als solo artiest, al verliet hij Zwart Licht niet. Twee jaar later dropt hij zijn album “Daar Ergens”. Op dit album staan in totaal 22 nummers in samenwerkingen met onder andere Typhoon en Lange Frans.

Verder heeft hij met verschillende albums de hitlijsten bereikt en heeft hij zelfs drie State Awards binnen kunnen slepen. Akwasi kan en mag niet ontbreken in de Raptop 100! 

Op- of aanmkeringen zijn altijd welkom! E-mail naar: info@raptop.nl