18.9 C
Amsterdam
donderdag, september 28, 2023

APPLE MUSIC VS. SPOTIFY – WELKE IS BETER VOOR ARTIESTEN?

- Advertisement -
- Advertisement -

Als je muziek uitbrengt op Apple Music, kun je flinke inkomsten genereren via streaming royalties. Maar wat is het gemiddelde bedrag dat je kunt verdienen voor één stream van je track op Apple Music? En nog belangrijker – hoe verhoudt dit zich tot de grootste rivaal van het platform, Spotify? Lees verder.

We beginnen met de één van de belangrijkste vragen: Betaalt Apple Music meer dan Spotify?

Het antwoord is ja. Op basis van het gemiddelde tarief dat beide platforms betalen per stream, betaalt Apple Music dubbel zoveel per stream in vergelijking met Spotify.

Maar hoe dan? Wat beïnvloedt het royaltytarief van Apple Music?

Volgens Apple Music is het gemiddelde tarief dat een artiest per stream verdient één cent. Er zijn twee belangrijke factoren die invloed hebben op dit gemiddelde:

  1. Het abonnement van je luisteraars

Apple Music biedt meerdere abonnementen aan voor gebruikers die muziek willen streamen op het platform. Met een gratis proefperiode kunnen gebruikers muziek streamen zonder advertenties en zonder kosten. Met een betaald abonnement van Apple Music moeten luisteraars echter $9,99 per maand betalen om toegang te krijgen tot en te blijven streamen van advertentievrije muziek.

Waarom is dit belangrijk voor je royaltytarief?

Hoe meer luisteraars jouw muziek streamen vanuit een betaald abonnement, hoe hoger je gemiddelde tarief per stream zal zijn.

  1. Het land of de regio van je luisteraars

Net als bij Spotify, is de locatie van je luisteraars van belang voor het tarief dat je ontvangt per stream op Apple Music. Dit komt door de verschillende bedragen die elk land, elke regio of elk territorium individueel betaalt voor het streamen van muziek op Apple Music.

Dit betekent dat je waarschijnlijk een hoger royaltytarief zult hebben als je muziek wordt beluisterd door fans in bepaalde landen.

Eindstand: Is Apple Music beter voor artiesten dan Spotify?

Het is moeilijk om te zeggen welk platform beter is voor artiesten, Apple Music of Spotify. Qua betaling per stream betaalt Apple Music gemiddeld meer dan Spotify. Maar het is niet zo simpel als het lijkt. Elk platform heeft verschillende voordelen bij het releasen van je muziek, zoals het feit dat Spotify veel meer gebruikers heeft en meer mogelijkheden biedt om op officiële afspeellijsten te komen, wat je ontdekbaarheid als nieuwe artiest vergroot en het een gemakkelijker platform maakt om een publiek op te bouwen.

Daarom is het waarschijnlijk verstandig om ervoor te zorgen dat je je muziek op beide platforms uitbrengt, om je kansen op het vergroten van het aantal streams van je muziek en het verhogen van de hoeveelheid muziekinkomsten die je verdient uit streaming royalties te vergroten.

- Advertisement -

Het laatste nieuws

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -